BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Eski Bakan Kayahan'la tanışmasını anlattı!

Usta sanatçı Kayahan'ın ölümü tüm Türkiye'yi hüzne boğdu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Kayahan'la nasıl tanıştığını ve sonrasını internethaber.com'a anlattı.

80'Lİ YILLARDA TANIŞMIŞTIK

Kendisini 80'li yıllardan beri tanırım. Ben 12 Eylül mağduru genç bir milletvekili iken o da o zamanlarda oldukça ünlü bir sanatçıydı, ben ondan bir yaş büyüğüm. O zaman Ankara'da Marmara Oteli'nde proğram yapıyordu, bir ortak dostumuz aracılığıyla oturup sohbet etmiştik, 12 Eylül'ün sıkıntılarını konuşmuşturk. Özel bir mağduriyeti olmamasına rağmen bir sanatçı olarak aynı duyarlılıkla sıkıntımızı paylaştığını görmüştüm ve bu beni çok etkilemişti.

Yıllar sonra çeşitli vesilelerle karşılaşmamız oldu, daha sonra Bakanlığım sırasında da telif hakları savunucularındandı, bu konuda çok dikkatli ve özenliydi. O toplantılar sırasında bana 12 Eylül zamanında Marmara Oteli'nin bahçesinde yaptığımız sohbetten ve tanışıklığımızdan söz etti, o da benim gibi o günü hafızasında özel bir yere yazmış.

Daha çok da telif hakları konusunda birbirimizi anlayan diyaloglarımız oldu, belki onun istediği noktaya kadar getiremedik bu girişimleri ama en azından birbirimizi anladığımızı biliyorum, ben Bakanlıktan ayrıldıktan sonra da beni defaatle aradı, "bir şikayet konusu olarak değil, sadece içimi dökmek istiyorum, yaşadığım sıkıntıları anlatmak istiyorum" diye zaman zaman kendisini dinleme imkanı bulmuştum.

ÇOK DEĞERLİ BİR SANATÇIYDI 

Bütün bunların ötesinde çok değerli bir sanatçıydı, yazdığı şarkı sözleri hala belleklerimizdedir.12 Eylül'den bu yana ben kendisini özel olarak takip ettim. Bir çok şarkısı bütün toplum tarafından çok benimsendi, çok sayıda ödüller aldı, yorumculuğu da, söz yazarlığı da, besteciliği de çok başarılı bir sanatçıydı.

RUHU ŞAD OLSUN 

Daha geçenlerde Türkiye'nin sıkıntılı günlerinden birinde, Dünya Şiir Günü vesilesiyle sosyal medyada bir-iki mısra yazmamı istediler. Ben de tesadüfen Kayahan'ın "Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar/ Benim bu dünyaya aklım ermiyor" mısralarını yazmıştım, son duygusal diyaloğumuz böyle olmuştu, kendisini rahmetle selamlıyorum, ailesine, çocuklarına, bütün milletimize sabırlar diliyorum