BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  POLİTİKA

Eski Bakan Çeliki kaybettik!

Türk siyaseti bir ismi daha kaybetmenin acısını yaşıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik vefat etti.

Abone ol

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Necati Çelik, vefat etti.

Hak-İş Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''uzun yıllar sendikal harekette bulunmuş, aynı zamanda 54. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olan eski Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı, 20. dönem Kocaeli Milletvekili Necati Çelik'in bugün akşam saatlerinde özel bir hastanede hayatını kaybettiği'' bildirildi.

TBMM'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Açıklamada, Çelik için yarın önce Hak-İş Konfederasyonu Genel Merkezi'nde, ardından da TBMM'de tören düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, Çelik'in cenazesinin Kocatepe Camii'nde kılınacak namazın ardından doğum yeri olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Hamidiye köyüne götürüleceği kaydedildi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarımızdan Necati Çelik'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bakanlığı döneminde ülkemize büyük hizmetlerde bulunan merhum Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.''

Açıklamada, Erdoğan'ın, merhum Çelik'in oğlu Ali Çelik'i arayarak ayrıca taziyelerini bildirdiği belirtildi.

NECATİ ÇELİK KİMDİR?

Necati Çelik 1955 yılında Gölcük'te dünyaya geldi. Ankara Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanlığı, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı, XX. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Evli ve 2 Çocuk babasıydı.