BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  DÜNYA

ESKİ BAKAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı soruları üzerine, “Burada bir açıklama ya...

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı soruları üzerine, “Burada bir açıklama yapayım, yarın her yere manşet olsun. Hayır” dedi.
Eski Bakan Günay, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı yönündeki sorularını yanıtlayan Milletvekili Günay, “Burada bir açıklama yapayım, yarın her yere manşet olsun. Hayır” ifadesini kullandı. Kurtuluş mücadelesinin İzmir’den başlatıldığı için kentin özel ve önemli olduğunu belirten Günay, “İzmir kutsaldır, mübarektir. Kurtuluş mücadelemiz burada başladı ve burada sona erdi. Türk bayrağı çekildiği zaman biz zafere erdik. İzmir bizim için aziz bir şehirdir, çok önemli şehirdir” diye konuştu.

“İDDİALI BİR YARIŞ SÜRDÜRECEĞİZ”
İzmir’in farklı illerden göç alan bir kent olduğunu hatırlatan Günay, şunları kaydetti:
“Buraya doymak için gelmiş insanlar. Bu insanların daha iyi yaşamasını sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Biz bunun için her türlü çalışmayı şiar edindik. İzmir’de çok iddialı bir yarış götüreceğiz. Geçen seçim sonuçları bizim birinci çıkmamız gerektiğini ortaya koydu. 21 ilçede birinci parti çıkalım. Diğerlerini de muhalefet alsın. Hiçbir belediye başkanımızla ilgili olumsuz ifade kullanmıyorum. İyi niyetli bir çalışma ancak yetmiyor. İzmir büyük bir potansiyeli olan şehir. Medeni hale gelen şehirler hangi arkadaşa ne görev verilecekse biz onu yapmaya çalışacağız. İzmir’in bu hizmetten yararlanması için mahalle mahalle dolaşmaya hazırım. Büyükşehir belediye başkan adaylığı Başbakan’ın tercihi. O çok önemli. Ben çok nitelikli arkadaşlarımızın bu adaylık yarışında aday olmayı akıllarından geçirdiğini görüyorum. Bundan çok çok mutlu oluyorum. Demek ki kazanacağımıza dair inanç var. Biz bu inancı gerçeğe dönüştüreceğiz.”
Başbakan’ın açıkladığı ankette, CHP’nin İzmir’de yüzde 43,8, AK Parti’nin ise yüzde 37,7 oy oranına sahip olduğunun hatırlatılmasını “Sürpriz değil” sözleriyle değerlendiren Günay, “Makasın daralmaya başladığı, genel seçimlerde de görülmüştü. Sürpriz değil. Başkaları çok karışmasın, İzmir politikasını biz yürütelim, İzmirli teşkilatları yürütsün. Başkası bize akıl üretmeye kalkmazsa, -örneğin başka biri ilin belediye başkanı burada bize yol göstermeye kalkmasın- biz biliriz işimizi, başımız kimseye sorulmamıştır” şeklinde konuştu.
(İHA)