BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Eski AK Partili tazminatla tuvalet yaptıracak!

AK Parti eski milletvekili Süleyman Sarıbaş internette yayınlanan telefon görüşmesinde millete küfrettiği gerekçesi ile açtığı davada iş adamı Mehmet Cengiz'den kzandığı tazminatla tuvalet yaptıracak.

Abone ol

AK Parti eski milletvekili ve avukat Sarıbaş'ın iş adamı Mehmet Cengiz'e açtığı 'millete küfür' davası emsal nitelikte bir sonuç yarattı. Sarıbaş'ın 17 Aralık operasyonu kapsamında dinlenen Mehmet Cengiz'e internette yayınlanan ses kayıtlarını kanıt göstererek 'millete küfür ettiği' gerekçesi ile açtığı davada, mahkeme Cengiz’i suçlu buldu ve 8 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Sarıbaş ise bu parayı tuvalet yapımında kullanacağını ifade etti.

Al Jazeera'nin haberine göre, İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın ilk duruşmasında ses kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşmasında bilirkişi raporunu taraflara tebliğ eden mahkeme davanın kısmen reddi ve kısmen kabulüne karar vererek iş adamı Mehmet Cengiz’in 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

"BU TÜR PARALARI O TÜR YERLERE HARCAMAK LAZIM"

Ses kayıtlarının aleni hale gelmesinden sonra davayı açtığını belirten Sarıbaş, ses kaydında millete hakaret olduğunu ve bu hakareti kendisine yapılmış addettiğini vurguladı. Sarıbaş mahkemenin ses kayıtlarının hukuki yollarla alındığına kanat getirdiğini de söyledi. Sarıbaş “Aralık ayında kendi köyümün camisine gitmiştim. Abdest alma yeri ve tuvaleti çok kötü durumdaydı. İmamı ve köylüleri çağırdım. Yaz gelsin burayı yaptıracağım dedim. Evvelki gün de projesi hazırlandı. Böylesinin parasını o tür yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım.” dedi.

"HERKES BU KARARI GÖSTERİP DAVA AÇABİLİR"

Daha önce Cengiz’in bu sözüne verilmiş olan takipsizlik kararı olduğunu kaydeden Sarıbaş şunları söyledi:

“Cumhuriyet savcısı daha önce bu sözlerle ilgili ceza hukuku yönünden takipsizlik vermişti. Tazminat hukuku kişilik haklarına saldırı yönünden bakar. Cumhuriyet savcısının verdiği takipsizlik de kesin takipsizlik değildir. Kamu hukuku adına dava açmıyorum demektir. Herkes bu kararı gösterip dava açabilir. 76 milyon vatandaşın hepsine hakaret edilmiştir. Milletin verdiği vergilerle ihaleler alacaksın, havuzlara para yatıracaksın. Sonra millete verip veriştireceksin.”