BIST 10.949
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.513,21
HABER /  DÜNYA

Eşini aldatan bakan siyaseti bıraktı

Hollanda'da geçen hafta eşini aldattığı ortaya çıkan Bakan Yardımcısı Jack de Vries, istifa edip siyaseti bıraktı.

Abone ol

İki çocuk babası Bakan Yardımcısı, partisine daha fazla zarar vermemek için önümüzdeki 9 Haziran'da yapılacak genel seçimlerdeki milletvekilliği adaylığını da geri çektiğini bildirdi. Vries, CDA'nın milletvekili listesinde 15. sıradan aday gösterilmişti.

Daha önce eşini aldattığı yönündeki iddiaları doğrulayan Bakan Yardımcısı, medyada bu konuda çıkan haberlerin ailesi ve yakın çevresi üzerinde büyük bir baskı kurduğunu ve bu yüzden istifaya karar verdiğini dile getirdi. "Politika benim bir tutkumdu" diyen Jack de Vries, ama aynı zamanda bunun dışında da sorumlulukları bulunduğunu ve yaşananların sorumlusunun da kendisi olduğunu kaydetti. Vries, açıklamasını, "Ben de bu sorumluluğun gereğini yaptım." sözleriyle bitirdi.

Savunma Bakanlığı ise Jack de Vries'in istifasından sonra yerine yeni bir ismin atanmayacağını ve 9 Haziran'daki genel seçimlere kadar bu görevin bizzat Bakan tarafında üstlendiğini bildirdi.

Olayın ilk patlak verdiği günlerde yaşananları 'Jack de Vries özel meselesi' şeklinde değerlendiren Başbakan Jan Peter Balkenende, istifa kararını saygıyla karşıladığını duyurdu. Savunma Bakanı Eimert van Middelkoop ise, Vries'ın zor ama anlaşılır bir karar aldığını belirterek, buna saygı gösterdiğini söyledi.

Aldatma olayının kesinleşmesinden sonra Bakan Yardımcısı'nın istifasını isteyen asker sendikaları da, Jack de Vries'in görevi bırakmasını 'kaçınılmazdı' şeklinde yorumladı.