BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32

Eşim Öğrenirse Kıyamet Kopar...

Eşinden durumu nereye kadar saklayabilirsin? Bu onu aldatmak değil mi?

Özlem Hanım, 1300 lira maaşım var, zamanında çok düşüncesizce harcamalar yaptım, 7500 lira kredi kartı ve 8000 lira da kredi borcum oldu. Ödemelerimi sürekli maaş aldığım bankanın avansıyla ödedim, şimdi maaşım da buraya gidiyor ve mecburen herşeyi kredi kartımdan yapıyorum. Eşimin durumdan haberi yok, öğrenirse kıyamet kopar. Ne yapmalıyım?
Rumuz:Pişman Kız

Sevgili Pişman Kız, öncelikle Para Durumu'nun 3 kuralını hatırla;
Samimiyet: Geçmişte gereksiz harcamalar yapmışsın ama önemli olan bunun farkına varmış olman. Eşinden durumu nereye kadar saklayabilirsin? Bu onu aldatmak değil mi?
Suçlamak yok, Utanmak yok: Kötü hissederek zaman kaybetme, hemen kendine hemen bir borç kapama planı yap, en yüksek faize göre tüm borçlarını sırala. Önce kredi kartını hallet. Kredi kayıt bürosunda negatif not almamak için borçlarını aksatma. 
Önce İnsan Sonra Para; para yönetiminin  altın kuralı HER ZAMAN GELİRİNDEN AZ HARCA. Sen birtanesin, özelsin, seni sen yapan harcamaların değil, bunu unutma.
Ve son olarak hayatında birşey değişmesini bekliyorsun, peki bunun için SEN ne değiştireceksin? Güzel haberlerini bekliyorum.
Mümkün olduğunca harcamalarını kıs. Para yönetiminde eşler arası borç gizlemeye kesinlikle karşıyım, samimiyet kuralımıza da aykırı ama sana eşine anlat ya da anlatma da diyemem, bu konuda son karar senin.