BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.431,17
HABER /  GÜNCEL

Eşek şakasına hapis cezası

Antalya'da 64 yaşındaki Cemil Atlay, şaka olsun diye camide salasını verdiren yeğeni Mehmet Pınar'ı hapse attırdı.

Abone ol

Antalya'da 64 yaşındaki Cemil Atlay, imamı kandırarak camiden salasını verdiren 53 yaşındaki yeğeni Mehmet Pınar ve onun arkadaşı 33 yaşındaki Alim Karık'ı affetmedi.

Atlay'ın şikayeti üzerine Pınar ve Karık 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Kasım ayında dayısı Cemil Atlay'a şaka yapmak isteyen Mehmet Pınar, arkadaşı Alim Karık'a mahalle camisinin imamı Muharrem Sevim'i cep telefonundan arattırıp, "Babam Cemil Atlay kalp krizi sonucu vefat etti. Salasını okur musunuz" dedirtti.

EŞİ VE KIZKARDEŞİ BAYILDI

İmam Sevim'in okuduğu salayı duyan Cemil Atlay'ın eşi ve kızkardeşi bayıldı. 

HERKES BAŞSAĞLIĞINA KOŞTU

Atlay'ın bazı akraba ve tanıdıkları da evine başsağlığına koştu. Tüm bunlar olurken bir işi nedeniyle çarşıda bulunan ve olup bitenden haberi olmadan eve gelen Cemil Atlay kalabalığı görünce şaşırdı. İşin aslı kısa süre içinde anlaşıldı. Cemil Atlay, yeğeni ve arkadaşından şikayetçi oldu.

Antalya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar Mehmet Pınar ile Alim Karık, Kişilerin sükun ve huzurunu bozmak suçundan 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi.

TAZMİNAT DAVASI DA AÇTI

Bunu yeterli bulmayan dayı Cemil Atlay, ceza davasının ardından yeğeni Mehmet Pınar ile onun arkadaşı Alim Karık hakkında 20'şer bin liralık tazminat davası açtı.