BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esed Putin'e teşekkür etti

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın verdiği desteklerden dolayı Putin'e teşekkür ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı gerekesi ile ABD Kongre’den Suriye’ye sınırlı askeri müdahale kararı almaya çalışırken, Rusya krizin diplomatik yollarla çözümü için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le Moskova’da bir araya geldi.

Görüşmede Muallim, Lavrov’a; Esed’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Suriye krizinin çözümündeki tutumu nedeni ile teşekkür ettiğini iletti.

Muallim konuşmasına, “Esed Putin’e, G20 zirvesi öncesi ve sonrasındaki yaklaşımı nedeni ile selamlarımı ve şükranlarımı iletmemi istedi.” diyerek başladı.Görüşmede değerlendirmede bulunan Lavrov, Rusya’nın Suriye konusundaki pozisyonunun tereddütsüz olduğunu, dışarıdan askeri müdahaleye izin vermeyeceklerini söyledi.

Rusya’nın pozisyonunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Lavrov, “Burada barışçıl ve diplomatik çözümden başka alternatif yok. Özellikle dış askeri müdahale kabul edilemez.” dedi.

Rusya’nın Suriye muhalefetini herhangi bir ön şart olmaksızın Cenevre’de konferansa katılmaya çağırdığını hatırlatan Lavrov, “Biz Rusya ve ABD’nin inisiyatifi ile ortaya konan Cenevre-2 için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 30 Haziran 2012’de kabul edilen Cenevre Mutabakatı’nın da uygulanmasında ısrarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.Muallim de yaptığı değerlendirmede ABD füzelerinin Cenevre-2’yi imkansız hale getireceğini iddia etti. Muallim, “Biz bir çok kez herhangi bir ön koşul olmadan Suriye konferansına katılmaya hazır olduğumuzu açıkladık.” dedi. Muallim ABD’nin Cenevre’de uluslar arası bir konferans toplanmasına karşı olduğunu iddia etti.