BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.510,80
HABER /  DÜNYA

Eşcinsel futbolcuya taraftar tepkisi

Eşcinsel futbolcular, İngiliz taraftarlara soruldu çoğunluktan alınan cevap şaşırttı. İşte o ilginç araştırma;

Abone ol

İngiltere'nin Staffordshire Üniversitesi'nde görevli iki profesörün yürüttüğü bir araştırmaya göre, yeni kuşak İngiliz taraftarların yüzde 93'ü futbolda ''homofobi''ye yer olmadığını düşünürken, yüzde 7'si ise futbolda ''eşcinselliğe'' karşı çıktı.

Medya ve spor bölümü profesörü Ellis Cashmore ve sosyoloji profesörü Jamie Cleland'ın 2 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre, İngiliz sporseverlerin büyük bölümü eşcinsel futbolcuları kabulleniyor.

Cashmore, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ''Araştırmamızda karşılaştığımız büyük sürpriz, düşündüğümüzün aksine, yüzde 93'lük bölümün futbolda homofobiye (eşcinsel ya da eşcinselliği karşı duyulan nefret, hoşnutsuzluk) yer olmadığına inanmasıydı. Konuştuğumuz kişiler, bunun futbol için utanç olduğunu düşünüyordu ve daha fazla şeffaflık istiyordu'' dedi.

Ellis Cashmore, taraftarların, eşcinsel bir futbolcunun deşifre olmasıyla ilgili bir soruya da ''Evet, her hafta futbol izlerken, aralarında eşcinsel futbolcuların bulunduğunu bilerek izliyoruz. Ancak bu bizim için sorun değil'' yanıtını verdiklerini ifade etti.

Homofobinin, 1970'ler ve 80'lerin İngiltere futbolundaki ırkçılıktan bir farkı olmadığını savunan Cashmore, homoseksüelliğin eskiden bir ''tabu'' olarak görüldüğünü, ancak bu durumun artık değiştiğini vurguladı. Cashmore, yeni nesil taraftarların, bir kişinin cinsel tercihiyle fazla ilgilenmediğini kaydetti.

İngiltere'de eşcinsel olduğunu açıklayan tek futbolcu, Justin Fashanu idi. Fashanu, daha sonra 1998 yılında 37 yaşındayken intihar etti.