BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Esadsız Suriye için yemin ettiler!

Suriye'den gelen bir grup Suriye Devrimciler Cephesi adı altında yeri bir grup kurdular.

Abone ol
Muhaliflerce oluşturulan, ''Suriye Devrimciler Cephesi'' basın toplantısıyla duyuruldu. Yeni oluşumun amacı, İslami kesimler ve aşiretlerin birleştirmek!
 
Suriyeli muhalif eylemci Mustafa Falih et-Tai, düzenlenen basın toplantısında, İslami kesimlerin ve birçok aşiretin birleşmesi için yeni bir oluşuma gittiklerini söyledi.
 
Tai, ''Bu cephenin kuruluşunu burada ilan ediyoruz. Suriye'nin her sokağındayız, amacımız devrimi birleştirmek'' dedi.
 
''Türkiye'deyiz, çünkü burası evimiz. Eğer birleşirsek Esed rejimini öyle yıkabiliriz'' ifadesini kullanan et-Tai, organizasyon için Türkiye'ye teşekkür etti.
 
Toplantıya Abbasi aşireti adına katılan Şeyh Muhammed Abbasi ise Suriye'nin hep beraber hareket etmesi ve cephe kurulmasının önemli olduğunu ifade ederek, ''Suriye halkı tüm dünya Müslümanlarının savaşını veriyor'' diye konuştu.
 
Mücadelelerinin, ''Allah rızası'' için olduğuna değinen Abbasi, ''Suriye'nin eski medeniyeti için savaşıyoruz. Esed rejimi ümmetin alnında lekedir. Bu lekeyi temizleyeceğiz. Onurla yaşayacağız, ilkelerle hareket edeceğiz. İslam fikrinin da dikkate alındığı bir rejim istiyoruz'' dedi. 
 
Şeyh Salim Abdulaziz de ''Suriye Aşiretler Meclisi Birliği'' olarak devrimin ve devrimciler cephesinin yanında olduklarını dile getirerek, ''Bunu buradan açıklıyoruz'' ifadesini kullandı. 
 
"ESAS HEDEF SAĞLIK VE ADALET"
 
Suriye Ulusal Meclisi Üyesi Ahmet Ramazan da Suriye'nin her tarafında direniş olduğuna işaret ederek, ölüm timlerine karşı savaştıklarını vurguladı. 
 
Daha sonra, ''Suriye Devrimciler Cephesi''nin kuruluş bildirisini okuyan Halid Uklava, ''Esas hedef adalet ve eşitliktir. Dost milletlerin ve özgür dünyanın devrimin yanında olmasını istiyoruz''dedi.
 
Esed'in destekçilerine de seslenen Uklava, ''Suriye Devrimciler Cephesi olarak, ne olursa olsun, neye mal olursa olsun bu yönetimi yıkacağız, adil yargılama yapacağız'' diye konuştu. 
 
Suriye Devrimciler Cephesi adına Rami el-Dalati, Halid Uklava ve Muhammed Mustafa da basın toplantısına katıldı.