BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,48
HABER /  GÜNCEL

İsrail'de Afrikalı göçmenlere saldırı

İsrail'de Afrikalı göçmenlerin bulunduğu bir bina kundaklandı.

Abone ol

Afrikalı göçmenler, İsrail'e gitmeden önce Sinai'de toplanıyor.

İsrail'de Eritrealı göçmenlerin kaldığı bir ev kundaklandı.

İsrailli kundakçılar, sprey boya ile binanın girişine İbranice "Mahallemizden çıkın" yazdı.

AFP haber ajansı, saldırıya uğrayan Afrikalı göçmenlerden dördünün duman zehirlenmesi ve ciltlerinde oluşan yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Saldırı, Kudüs'ün Mahane Yehuda pazarının yakınlarındaki yoksul bir mahallesinde bulunan iki katlı binaya düzenlendi.

Polis, yangının 18 Afrikalı göçmenin bulunduğu binanın dar girişinde başlayıp dairelere sıçradığını belirtti.

AFP'ye konuşan polis sözcüsü Micky Rosenfeld, binada kalanların hepsinin Afrikalı göçmenler olduğunu ifade edip "Yalnızca binanın değil, içinde yaşayanların da hedef alındığı çok açık" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında saldırıyı kınayarak "İnsanların hayatlarını bu şekilde tehlikeye atan bu suça hiçbir gerekçe gösterilemez" dedi.

Son yıllarda yoksulluktan, otoriter rejimden ve çatışmadan kaçan yaklaşık 60 bin Afrikalı yasadışı yollarla Mısır üzerinden İsrail'e girdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Afrikalı göçmenlerin sığınma talebinden çok iş bulmak için ülkeye girdiklerini savunuyor. İsrail'de Eritrea, Sudan ve Güney Sudan'dan gelen göçmenlere yönelik saldırılarda artış gözleniyor.

İsrailli yetkililerin göçmenlere üç yıla kadar hapis cezası verebilmesini öngören yasa geçen Pazar günü yürürlüğe girdi.