BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Esad'ın sözleri Viyana sürecini dağıttı!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Viyana'daki uzlaşı sürecinin aksine seçimlerde yeniden aday olabileceğini söyledi. Esad, Suriye'de ABD'nin bir yılda yapamadığını Rusya'nın 2 ayda gerçekleştirdiğini iddia etti.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad bir kez daha kafaları karıştırdı. Viyana'da seçim süreci konusunda anlaşma sağlandığı ve aday olmayacağı belirtilen Esad, geçiş süreci için güvenliğin şart olduğunu ve seçimlerde de aday olmanın en meşru hakkı olduğunu söyledi.

Suriye lideri bir kez daha geçti kameraların karşısına. Bu kez Çin'in Phoneix kanalına konuştu.

Muhalefet denen kavramın askeri değil, siyasi olduğunu söyledi Esad, Elinde silah olan gruplara dünyanın hiçbir yerinde muhalefet demenin mantıklı olmadığını ileri sürdü. Ülkede gerçek muhalefetin bulunduğunu, bazılarının da yurtdışında olduğunu söyleyen Esad, bu gruplarla görüşmeye hazır olduklarını ifade etti.

"ADAYLIK EN MEŞRU HAKKIM"

Batılı ve bölgesel birçok devletlerin teröre desteğinin kesilmesi halinde krizin bir yılda çözüleceğini, en fazla 2 yılda anayasanın tartışılıp halk oylamasına sunulabileceğini söyleyen Esad, seçimlerde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini; ancak adaylığın meşru hakkı olduğunu ifade etti. 

"ABD'NİN YAPAMADIĞINI RUSYA YAPTI"

Suriye liderinin gündeminde 31 Eylül'de başlayan Rusya'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonları da vardı.Esad, şunları söyledi:

"Rusya yaklaşık iki ay önce operasyonlara başladığında Amerikan ittifakı olarak adlandırılan güçler teröristlere karşı bir yıldır operasyon düzenliyordu. Ancak sonuç olarak teröristler daha da güçlendi ve geniş alanlara yayıldı. Rus hava operasyonlarının ardından ise birçok terörist Türkiye'ye oradan da Avrupa ya da başka devletlere kaçtı."