BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Esad'dan Riyad konferansına tepki!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Riyad'da düzenlenen toplantıya muhaliflerin de katılmasını isteyen ABD ve Suudi Arabistan yönetimine karşı çıktı.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD ve Suudi Arabistan yönetimine sert çıktı. Her iki ülkenin de Riyad'daki görüşmelerde muhaliflerle masaya oturulmasını istediğini ifade eden Esad, muhalifleri politik bir muhatap olarak görmediklerini söyledi.

Suriye lideri Beşar Esad, Riyad'da düzenlenen Suriye konferansıyla ilgili olarak "ABD ve Suudi Arabistan 'terörist grupların' barış görüşmelerine katılmalarını istiyor" diye konuştu.

MUHALEFETE TERÖRİST SUÇLAMASI

Suriye'de kimsenin teröristlerle görüşmeyeceğini ifade eden Esad, "militanları politik bir muhatap" olarak görmediğini söyledi.Suriye ordusunun durumunun da geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha güçlü durumda olduğunu ifade eden Esad bu noktaya gelebilmek için büyük bedeller ödendiğinin de altını çizdi.

ÜLKEDEN AYRILMAYI DÜŞÜNMEDİM

Suriye lideri ayrıca koşullar ne olursa olsun ülkeden ayrılmayı da hiçbir zaman düşünmediğini ve Suriyelilerin büyük bir kısmının da kendisini desteklediğini ifade etti.