BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  DÜNYA

Esad'dan hodri meydan! Erken seçime hazırım

Beşşar Esad, Rus parlamenter heyeti ile Şam'da yaptığı görüşmesinde erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olduğunu açıkladı.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Rus parlementer heyeti ile Şam'da yaptığı görüşmesinde erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili basına Şam'dan telefonla konuşan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Aleksandr Yuşçenko'ya göre Esad reform ve seçimlere hazır olduğunu söyledi.

Suriye halkı gereksinim duyuyorsa bu durumda erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine de hazırım. Ben kesinlikle kendi gücüme inanıyorum."

 "KENDİ GÜCÜME İNANIYORUM"

Görüşmede Esad, "Anayasa'da değişiklikler yapmak için konuyu görüşmeye hazırım. Parlamentoda seçimler yapmaya da hazırım. Bunun dışında eğer Suriye halkı gereksinim duyuyorsa bu durumda erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine de hazırım. Ben kesinlikle kendi gücüme inanıyorum." diye konuştu.

Rus milletvekili, Esad'ın Suriye topraklarında teröristlere karşı zafer kazanılmasının ardından seçimlere hazır olduğuna da işaret etti.

RUS ŞİRKETLERİNE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

Esad, Suriye topraklarının teröristlerden kurtarılmasının ardından Rus şirketlerini bölgede ekonomi, sanayi ve petrol alanında çalışma yapmaya da davet etti.

ESAD: IŞİD TERÖRİSTLERİ KOMŞU TÜRKİYE'YE KAÇIYOR

Esad, Rus jetlerinin Suriye'de teröristlere karşı etkili hava operasyonu yapmasını överek, "Rus jetletinin başarılı operasyonu sonucunda terör örgütü IŞİD teröristleri kitlesel şekilde komşu Türkiye'ye kaçıyor." iddisında bulundu.