BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  DÜNYA

Esad o haberi bizzat açıkladı

Suriye meselesi gittikçe daha tehlikeli bir hal alıyor. Beşar Esad, S-300 füzeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya’dan yollanan S-300 uçaksavar roketlerinin ülkeye ulaştığını ifade etti.

Hizbullah'ın televizyonu El-Manar'a röportaj veren Esed, “Suriye, Rus uçaksavar füzelerinin ilk sevkıyatını aldı. Geri kalan sevkıyat da yakında gelecek” dedi.

Rusya tarafından yapılan açıklamada ise, Batı’nın itirazlarına rağmen Suriye hükümetine füze sistemi tesliminin yapılacağı ve kendilerine yardımcı olunacağı belirtildi. ABD, Fransa ve İsrail ise dağıtımın durdurulması için Rusya’ya çağrıda bulundu.

"KABUL EDİLEMEZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, ABD olarak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Hizbullah militanlarının Kuseyr ve Suriye'nin diğer kesimlerindeki aktif rolünü teyit eden son açıklamalarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu, kabul edilemez ve çok tehlikeli bir tırmanma" dedi.

İSRAİL'DEN İLK TEPKİ
sur.20130530113856.jpg
Esad'ın açıklaması sonrası uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan bir İsrailli yetkili, konu hakkında bilgileri olmadığını ancak haberin doğruluğunu araştıracaklarını söyledi.

"ULAŞIRLARSA NE YAPACAĞIMIZI BİLECEĞİZ"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusya ve Suriye’ye gözdağı vermişti. Savunma Bakanı Yalon, Rusya’nın Suriye’ye satışı için anlaşma yaptığı S-300 savunma sistemi füzeleri için, “S-300 konusu gündeme, Rusya’nın Suriye'ye bu füzelerini tedarik etme niyeti üzerine geldi. Bu adım bizi tehdit etmek içindir ancak şu ana kadar teslimat yapılmadı. Bunu kanıtlayabilirim ve umarım yapılmaz. Eğer bir talihsizlik olur ve Suriye’ye ulaşırlarsa ne yapacağımızı bileceğiz” diye konuştu.