BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Ege’deki yangınları ve Gezi Parkı’ndaki olayları değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Dün maalesef 11 yangınımız oldu, ama herhangi bir problem yok, yanan alan da çok büyük alan değil....

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Dün maalesef 11 yangınımız oldu, ama herhangi bir problem yok, yanan alan da çok büyük alan değil. Teşkilatımız çalışıyor, teyakkuz talimatı verdik” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Tanıtım Günleri’ne katıldı. Ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Taksim Gezi Parkı’ndaki orman varlığının yok edileceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, “Taksim Gezi Parkı’nda tarihi eser var. Bu eserler ihya edilecek. Tarihi eserlere olan saygımızın neticesi olarak ihya edilecek. İstanbul’a 5 milyon adet fidan dikilmesi kararı aldık. 3. köprünün temel atma merasimi gerçekleşti. Allah kısmet ederse, kesilen ağaçlar için 5 kat fidan dikeceğiz. Hiç kimse merak etmesin İstanbul’da ağaçlandırma çalışması doludizgin devam edecek” diye konuştu.
Dün Ege Bölgesi’nde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, “Dün maalesef 11 yangınımız oldu. Bilhassa İzmir, Muğla ve değişik yerlerde tabi çok şiddetli rüzgar vardı. Bazı özellikle hava araçlarımız maalesef kalkmadı. Ama kara ekiplerimiz çok ciddi bir şekilde üzerinde gayret etti. Bilhassa Sabuncubeli’ndeki yangını dün akşam saatlerinde söndürdüler. Herhangi bir problem yok. Yanan alan da çok büyük alan değil. Teşkilatımız çalışıyor. Sabahleyin değerlendirme toplantısı yaptık. Teyakkuz talimatı verdik. Çünkü hava sıcaklığı arttı” dedi.
Orman yangınlarına ilişkin vatandaşı uyaran Eroğlu, bilhassa yaz aylarında Haziran, Temmuz, Ağustos’un orman yangınları için kritik aylar olduğuna vurgu yaparak, “Bu aylarda vatandaşlarımızın son derece dikkatli olmalarını, piknik yaptıkları zaman ateş yakılıyorsa söndürmelerini, sigara izmaritleri atmamaları, anız yakmamaları konusunda ricada bulunuyoruz. Ayrıca bir yangın olduğu zaman ‘Alo 177’ye bildirdiklerinde daha kısa sürede müdahale edebiliyoruz” şeklinde konuştu.

GEZİ PARKI’NDAKİ OLAYLAR
Bir gazetecinin “Kaç tane ağaç kesilecek” sorusuna Eroğlu, “Şu anda Gezi Parkı’nda küçük bir alan var orada. Orası küçük bir alan ağaçların sayısı da son derece sınırlı. Bilmiyorum saymadım. İsterseniz Orman Genel Müdürüne sorup son rakamı bildireyim” cevabını verdi.
(İHA)