BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Esad Afrin'e girecek mi? İbrahim Kalın'dan flaş açıklama

Dün Suriye devlet televizyonu Beşar Esad'ın bir kaç saat içinde Afrin'e gireceğini duyurmuştu. Duyurunun ardından Esad ve PYD'nin anlaşamadığı ve Afrin'e girmekten vazgeçtiği haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili açıklama yaptı.Haberlerin propaganda amaçlı olduğunu ve kirli pazarlıkalrın olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Afrin harekatıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Kalın Esad'ın Afrin'e gireceği iiddiasıyla ilgili de konuştu.

Kalın: ''Kim ne yaparsa yapsın harekat hedefine ulaşacak. Bir takım kirli pazarlıklar var. Haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık'' dedi.

İbrahim Kalın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Afrin konusunda rejim ile PYD/YPG anlaştı haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık. Fakat bu, bir takım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor. Kim ne yaparsa yapsın Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde kararlılıkla devam edecek ve hedefine ulaşacak." açıklamasında bulundu.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Esad'ın Afrin'a girdiği iddialarıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da açıklama geldi. Çavuşoğlu Esed rejimi Afrin'le ilgili bir ikilem içinde. Şimdiye kadar girdiklerine sair bir haber gelmedi. Rejim YPG'ye destek için gelirse bizi kimse durduramaz.YPG'yi kim korursa bizim için YPG'dir. YPG Mehmetçik korkusuyla sürekli rejimi davet ediyor.

Afrin son dakika gelişmesi PYD-Esad anlaşması bozuldu

Esed'in Afrin'e girmesi operasyonu nasıl etkiler?