BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da minyatür mahallesi kuracak

Erzurum'da yaşayan sanatçı İlham Durmaz, yıllardır kentte yer alan tarihi evlerin maketlerini yapıyor.

Abone ol

Erzurum’da yaşayan emekli İlham Durmaz 8 yıldır Erzurum evlerinin minyatürünü yapıyor. Hem resim çizen hem de minyatür yapan Durmaz, yaptığı eserlerle Erzurum’un minyatür mahallesini kurmak istediğini ve bunun içinde sadece camiinin eksik olduğunu söyledi.

Minyatüre başlama sebebinin kaybolup giden Erzurum kültürünün olduğunu vurgulayan İham Durmaz, ”Erzurum’un simgesi olan evlerin yok olup gitmelerine gönlüm razı olmadı. Birkaç yıl sonra zaten bu evler yok olacak en azından minaytürlerini yaparak onları yaşatabiliriz diye düşündüm” dedi.

8 yılda 10 eser

Bugüne kadar 10’dan fazla eser yapan Durmaz, “Aslında 7-8 yıl da 10 tane eser yaptığımı söyleyince farklı karşılanıyor. Bir evi bütün teferruatı ile yapmak 7-8 ayımı alıyor ve üstelik öyle bir şey ki bu iş sabır işi bıkmadan usunamdan yapmak gerekiyor” diye konuştu. İlk okuldan beri resim yapan 58 yaşındaki İlham Durmaz, iş hayatı sebebiyle yıllarca bu işten uzak kaldığını ancak emekli olduktan sonra kendini sevdiği işe adayabildiğini kaydetti.

Açık hava müzesi kuracak

Yaptığı eserlerle açık hava müzesi kurmak isteyen İlham Durmaz’ın minaytürlerini yaptığı eserler ise şu şekilde; Cumbalı Konak, Kosol Çıkmalı Konak, Ayvanlı Konak, çok katlı çok odalı konak, üç kümbetlerin bir örneği, Erzurum evlerinin mutfağı, Erzurum çeşmeleri, şadırvan.