BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Eryılmaz bir konuştu pir konuştu

Eryılmaz'ın CHP'ye olan kırgınlığı her halinden belli. CHP'li Başkan, karar sonrası ilk kez konuştu, kırgın olduğunu söyledi.

Abone ol Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Belediye meclis üyelerine atfen söylediği iddia edilen “Yamyamları doyuramıyorum” sözlerini içeren ses kayıtları ile CHP’nin bu konuda başlattığı soruşturmayı değerlendirdi.

Kasetin montaj olduğunu savunan Eryılmaz, “Son 3 aydır 20’yi aşkın müfettiş, 4 savcı arkadaşımız didik didik her yeri arıyorlar. Herhangi bir yolsuzluk saptamış değiller. Burada benim olduğum yerde gücüm yettiğince yolsuzluğa meydan vermem, yolsuzluk yapmam da, yaptırmam da” dedi.

“MELİH GÖKÇEK’TİR NE YAPSA YERİDİR”

Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzlukları gösterilirken, Çankaya Belediyesi’nde de sanki yolsuzluk varmış gibi gösterildiğini söyleyerek, “Bu beni üzüyor. Gökçek’in gösterdiği belgelerin çoğunun düzmece olduğu artık netleşmiş durumda. Artık “Melih Gökçek’tir ne yapsa yeridir” diyorum” diye konuştu.

“MÜFETTİŞLERİNKİ DENETİMDEN ÇIKTI ZÜLÜM HALİNE GELDİ”

Son 3 aydır 20’yi aşkın müfettiş ve 4 savcının belediyede denetim yaptığını ifade eden Eryılmaz “Arkadaşlarımız didik didik her yeri arıyorlar. Artık bu normal denetimden de çıktı. Zulüm haline geldi” dedi. Eryılmaz şöyle devam etti:

“Gökçek’in hakkında 530’a yakın dava açtık. O dosyaların hemen hemen 300-350’si sonuçlandı. Çok net kararlar var. Bir müfettiş gittiğinde hemen Melih Gökçek diyor ki “müfettiş yolladılar bize” diyor. Burada 3 aydır 20-22 müfettiş herhangibir yolsuzluk saptamış değiller. Benim çok açık yüreklilikle dürüst namuslu görev yaptığımı onlar da gördü.

ERYILMAZ:“PARTİYE KIRGIN DEĞİLİM DESEM YALAN SÖYLEMİŞ OLURUM”

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, partisinin kendisine ilişkin iddilarla ilgili savcılığa başvurmasını saygı ile karşıladığını belirterek “Benim aklanmam partili bir belediye başkanının aklanmasıdır. Partiye kırgın değilim desem yalan söylerim. Çünkü üzüldüm” dedi.

“Konuşmaların partinin yetkili organlarına yaşadığı sıkıntıları aktaran, bilgilendirme niteliğinde idi. Kiminle konuştuğunu hatırlamıyorum, zaten bilsem anasına kadar takip ettireceğim. Sonra da ananı da al git demeyeceğim.” diye konuştu.