BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,69
HABER /  GÜNCEL

Eruygurun durumu iyiye gidiyor

Emekli Orgeneral Eruygur, kritik dönem olan 72 saati atlattı. Beyindeki kanama durdu, ancak uyutulmaya devam ediliyor.

Abone ol

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nde, geçen çarşamba günü yüksek tansiyon nedeniyle düşerek beyin kanaması geçiren, ayrıca boyun kemiğinden birinde de kırık olduğu belirlenen Emekli Orgeneral Şener Eruygur, kritik dönem olan 72 saati atlattı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde, hareketlerinin kısıtlanması ve tedavisine daha iyi cevap alınabilmesi amacıyla aynı günün akşamı uyutulan Emekli Orgeneral Eruygur, bu durumdaki hastalar için çok kritik olan süreyi atlatı. Dün akşama kadar kafa içindeki kanaması devam eden Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık durumunun geceden itibaren iyiye gittiği saptandı.Kısa süreli uyandırılan Şener Eruygur'un çekilen tomografileri incelendiğinde, kafa içi kanamanın durduğu, kanama alanının sabitlendiği, artık büyüme görülmediği belirlendi.

Gelişmelerle ilgili bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, bunun çok iyi bir gelişme olduğunu belirterek, ilk kez "İyiye doğru gelişme var" dedi.

GATA'YA NAKLEDİLEBİLİR

Prof.Dr. Nazım Mutlu, Şener Eruygur'un boynundaki kırık nedeniyle yeniden yoğun bakıma alınıp uyutulduğunu belirtirken, "Bu gelişmeler olduğuna göre, hasta bir başka hastaneye nakledilebilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konu daha önce de gündeme geldiği için söylüyorum. Kafa içi kanamanın durduğu düşünülürse, bunu konuşabilir hale gelebiliriz. Gerektiği takdirde naklini düşünebiliriz. Ancak biz böyle bir konuyu hiç düşünmedik ve gündeme getirmedik. Biz hastamıza bakmakla yükümlüyüz."