BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Özkök'ten Fethullah Gülen itirafı

28 Şubat döneminde askerle yakın ilişki içinde olmakla suçlanan Hürriyet'in o dönemki genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ten ilginç açıklamalar...

Abone ol

Hürriyet sinin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, cemaate yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesine röportaj verdi.

28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatan Özkök'ün en çarpıcı açıklaması ise Fethullah Gülen ile ilgili oldu.

28 Şubat'ta Çevik Bir ile Fethullah Gülen için telefonda konuştuğunu itiraf eden Özkök, Zaman gazetesinin eski sahibi Alaattin Kaya'yla Çevik Bir'i görüştürdüğünü söyledi.

FETHULLAH HOCA'YI SAVUNMAK İÇİN

Benim askerle ilişkim yoktu. Buna inanmıyor kimse. Orgeneral mi, tümgeneral mi daha yukarıda, vallahi billahi iki sene önce, adamlar hapse girmeye başladıktan sonra öğrendim. Hayatımda Çevik Bir’le telefonda bir kere konuştum. O da Fethullah Hoca’yı savunmak için! Okulları ellerinden almaya çalışıyorlardı. “Yahu yapmayın” dedim. Alaattin Kaya’nın isteği üzerine onu Çevik Bir’le buluşturdum. Alaattin Kaya, “Gerekirse bu okulları size verelim” dedi. Askerler 2002’den sonra Hürriyet’ten nefret ettiler. Sebebi de Sedat Ergin’in yazdığı bir yazıdır. Sedat, “Kıvrıkoğlu giderken, Hilmi Özkök’ün etrafını çevirmek için Edip Başer’in yerine Aytaç Yalman’ı Kara Kuvvetleri’ne getirdi” diye yazdı. Yarım sayfa açtım. Çok kızdılar. Hayatım askerlerle, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de mücadeleyle geçmiş. Ha, doğru gördüklerimi de söylüyorum.

CEMAAT HAKKINDA HİÇ KÖTÜ DÜŞÜNMEDİM

Cemaat hakkında hiç kötü düşünmedim. Bazı insanların hatası, Cemaate ve Fethullah Hoca’ya yazıldı. Yanlış varsa hesap sorma biçimi bu değil. Başbakan, “Cadı avıysa cadı avı” dedi. Bunu sorumluluk sahibi siyasetçi söyleyemez. Cadıyı sen tarif et! Arada hukuk olmasın! Kolektif vicdan diye bir şey yoktur. Onun adı adalettir. Bu ülkede adaleti, Tayyip Erdoğan’ın vicdanı temsil etmiyor!

ERTUĞRUL ÖZKÖK:3.5 YIL TUTUKLANMAYI BEKLEDİM
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün Bugün gazetesine verdiği röportajın tamamı internethaber.com'da. Ertuğrul Özkök Bugün röportajını okumak için TIKLAYIN

31743.jpg