BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay da karara şaşırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink cinayeti davasındaki karara ilişkin neler dedi?

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink cinayeti davasındaki karara ilişkin, "Failler ağır cezalara çarptırıldılar, bundan ne ölçüde teselli bulunabilir bilmiyorum. Bütün failler, bu işi örgütlü yapmış olmak suçlamasından beraat ettiler. Bu, vahim bir gelişme" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Ulus'taki binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Hrant Dink davasının sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Yargının bu kararı sonuçlandığına göre, eleştirme hakkımız var şu anda. Yargı süreci bu noktada durdu, bundan sonra Yargıtay'a gidecek sanıyorum. Burada örgütlü bir suç olduğu konusunda bir kamu vicdanı hükmü oluşmuştur. Mahkemenin bu beraat kararını hepimiz dikkatle izleyeceğiz. Burada üstelik belki içine bazı başka mekanizmaları da katan bir örgütlülük olduğu konusunda baştan itibaren hepimizin gözlemleri ve vicdani kanaati var. Bu yüzden bu örgütlü suç kavramından, yasa dışı örgüt üyesi olmaktan beraat ettirilmiş olmalarını çok büyük bir şaşkınlıkla karşıladım, hukukçu sıfatımla söylüyorum. Bu davanın arkasını tabii bütün kamuoyu dikkatle takip edecek, biz de edeceğiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dink'in öldürülmesine ilişkin davada verilen kararı değerlendirirken, "Adalet ve Kalkınma Partisi, bu kararın ve bu vicdani yükün altında kalacaktır. Bu kararın, bugün bu şekilde sonuçlanmasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de birinci derece sorumluluğu vardır" dedi.