BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erteleme kararına protesto

Kristal-İş Sendikası, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi’ne (ŞİŞECAM) bağlı işyerlerinde başlattığı grevin Bakanlar Kurulu karar...

Abone ol

Kristal-İş Sendikası, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi’ne (ŞİŞECAM) bağlı işyerlerinde başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmesi üzerine, yürüyüş düzenledi. Mersin’de 3 fabrikada çalışan bin 350 işçinin katıldığı yürüyüşte, polis ile işçiler arasında arbede yaşandı.
Sabah saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kristal-İş Sendikası Mersin Şubesi önünde bir araya gelen işçiler, caddeyi araç trafiğine kapattı. Burada sloganlar atan işçilere, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Bir süre slogan atan işçiler, daha sonra AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Hastane Caddesi üzerinden sloganlar atarak yürüyüş yapan işçilerin önü, partiye 100 metre kala çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Ancak barikat kuran polislerin üzerine giden işçiler, barikatı aşmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşanırken, işçiler polis barikatını aşarak parti binası önüne gelmeyi başardı. Arbedede kimse yaralanmazken, sıkılan biber gazından çevredekiler etkilendi. Arbedede gömleği yırtılan bir işçinin Güvenlik Şube Müdürü Murat Esentürk’ü itmesi ise işçilerin tepkisini çekti. Parti önünde açıklamalarda bulunan Kristal-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Biz buraya yakıp yıkmaya, yıkıp dökmeye gelmedik. Biz buraya tepkilerimizi, nefretimizi ve sesimizi duyurmaya geldik. Biz 8 gündür onurumuzla, şerefimizle, namusumuzla direndik. Emniyet güçleri ile karşı karşıya gelmedik. Hiçbir yere zarar vermedik. Kendi işyerimizde tek bir bardağı kırmadık, kırılmasına da müsaade etmedik. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Biz çocuklarımızın geleceğinin derdindeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından İstiklal Marşı okuyan işçiler, buradan tekrar Kristal-İş Sendikası Mersin Şubesi’ne sloganlar atarak yürüdü. Burada da işçilere seslenen Ergev, "Avukatlarımız, hukukçularımız bugün mesai saatine kadar dosyayı yetiştirmeye çalışacak ve İstanbul Başsavcılığı’na Danıştay’a götürülmesi üzerine başvuru yapılacak. Bizim derdimiz Mersin halkına, Mersin esnafına eziyet etmek değil. Biz onlara lazımız, onlar da bize lazım. Bu filmi daha önce oynamıştık. 3. defa aynı şey başımıza geliyor. Ne yazık ki Şişecam’ın hükümetlerle olan ilişkisini bir türlü çözemedik, çözmeye de ömrümüz yetmeyecek" diye konuştu.
Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada işçiler, Bakanlar Kurulu kararıyla grevin ertelenmesinin ardından bugün 16.00-24.00 vardiyası ile birlikte işe başlayacak.
(İHA)