BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Ersun Yanal'dan flaş Volkan yorumu! Kadro itirafı olay

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, ''Volkan bu camianın önemli bir değeridir. Affetmek en büyük intikamdır. Volkan'a burada bekçi ol deseler de, patron ol deseler de yapacak karakterdedir.'' dedi. Transfer konusuna da değinen Yanal, ''Kadro yeterli mi? Yetersiz. Alalım mı? Alalım. Ama bunlar zamanla olur'' dedi.

Abone ol

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Ersun Yanal, ''Volkan bu camianın önemli bir değeridir. Volkan'a burada bekçi ol deseler de, patron ol deseler de yapacak karakterdedir.'' dedi. Transfer konusuna da değinen Yanal, ''Kadro yeterli mi? Yetersiz. Alalım mı? Alalım. Ama bunlar zamanla olur.'' ifadelerini kullandı.

''Kadro dışı kalan oyuncular Fenerbahçe'nin futbolcusudur. Onları da yine takıma katmak kulübün tasarrufudur.'' diyen Yanal, ''Bu oyuncuların ifadelerinden şu anki duruma üzüldüklerini anlayabiliyorum. Yaptığım görüşmelerde en ufak bir problem olmayacağını gördüm. Aatif ve Dirar yaklaşık 2 yıldır buradalar. Burayı iyi biliyorlar. Zirve yarışında bulundular. Bugün, aynı yarışta olmamalarının üzüntüsünü yaşadıklarını biliyorum.'' ifadelerini kullandı.

''VOLKAN BEKÇİ DE OLUR PATRON DA''
Volkan Demirel'le ilgili soruya yanıt veren Yanal, ''Volkan, Fenerbahçe'ye mal olmuş bir futbolcudur. Can Bartu, Lefter, Ogün. Bu insanlar bu camianın insanları ve bu insanlarla gurur duyarsınız. Volkan yaşarken buna mal olmuş bir futbolcu. Bir figürdür. Her ailede kavgalar da yaşanır. Bu olay, böyle düşünülmeli. Volkan bu camianın önemli bir değeridir. Volkan'a burada bekçi ol deseler de, patron ol deseler de yapacak karakterdedir. Ben sayın başkanımızın ona bakışını da biliyorum. Volkan'ın bu takıma katacağı çok şey var. Affetmek en büyük intikamdır. O artık alındı. Şimdi önümüze bakmak gerek. Volkan'ın ilk sahaya çıktığında ne kadar özlediğini yansıtması var. Bu olayların başka taraflara çekilmesini çok komik buluyorum.'' dedi.

''KADRO YETERSİZ''
Fenerbahçe'nin sahaya çıktığında samimi olacağının altını çizen Yanal, ''Şunun sözünü verebilirim. Biz sahaya çıktığımızda herkes bizim samimi olduğumuzu ve mücadele edeceğimizi hissedecek. Ben de çalışırken bunu hissedemiyorsam, çalışmamalıyım. Kadro yeterli mi? Yetersiz. Alalım mı? Alalım. Ama bunlar zamanla olur. Fenerbahçe'nin hedeflerinin doğrultusunda çalışıldığının, en doğrusunun yapılacağının bilinmesini isterim. Transfer çalışmalarının yapıldığından tüm taraftarlarımız emin olsun.'' şeklinde konuştu.

İşte Yanal'ın açıklamalarından satır başları...

- Bugün güzel ve güneşli bir gün. Yine güneşli bir günde Fenerbahçe ile çalışmalara başladık. Biz, Fenerbahçe'nin büyüklüğüne inanıyoruz. Fenerbahçe, puanlanacak takım değildir. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. İnanmayı çok kullandık, tekrarladık. Çünkü biz Fenerbahçe'nin büyüklüğüne, taraftarına ve Fenerbahçe'yi yönetenlerin karizmasına inanıyoruz. Fenerbahçe bulunduğu yer ile kıyaslanabilecek bir kulüp değildir.

- Fenerbahçe taraftarının beklediği mücadelenin içerisinde olacağız. Kimse son ana kadar oyunu bırakmayacak. Kazanma arzusu olan ve bu arzusunu rakibine kabul ettiren bir takım olacağız. Taraftar bu tavrı görmek istiyor. Bu Fenerbahçe'nin kimliğidir. Sahada böyle bir Fenerbahçe izletmeliyiz.

- İkinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe olacak ve taraftarımızın sahada istediği mücadeleyi göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Herkes bunu görecek. Olmazsa olmazımız, herkes potansiyelini ortaya koyacak.

- Her maçı kazanamayabilirsiniz ama ortaya koyduğunuz tavır daha önemlidir. Taraftarlarımız bizden bunu görmek ister. Fenerbahçe'nin değerlerine sahip çıkacak futbolcularla birleşmek istiyoruz. Futbolcular çocukken eğlendikleri oyunu bugün iş olarak yapıyorlar. Bundan güzel bir şey yok. Skor başka bir şeydir, tavır başka bir şeydir. Fenerbahçe'nin tavrı her zaman kazanmak üzerine olmalıdır. Asla hiçbir şeyden şikayet etmeden, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ortaya koyacak oyuncularla bir takım yaratmak istiyoruz.

- İkinci yarının puan durumuna baktığınız zaman zirvede yer alan takımlardan biri Fenerbahçe olmalı. Şu anda zirvede olan takımları geçen bir Fenerbahçe olmalı. Fenerbahçe mücadele ettiği her kulvarda başarı ister, kupa ister, biz de bunun için çalışıyoruz. Oyuncu grubumuzun en üst potansiyelini kullanabilmeliyiz. Yetenekli futbolcuları bir araya getirebilirsiniz ama iyi bir koordinasyon içerisinde bunu yapmak asıl önemli olandır. 

- Başkanımız Ali Koç'un nasıl bir Fenerbahçeli olduğunu, vizyonunu tartışmamıza gerek yok. Yaşanan bir süreç var. Fenerbahçe asla belirli bir kalitenin altında iş yapmadı. Biz Fenerbahçe'nin büyüklüğüne, taraftarına ve yönetenlerin karizmasına inanıyoruz. Fenerbahçe bulunduğu yer ile kıyaslanabilecek bir kulüp değildir.

- Biz 3 günde bir 9 tane maç yapacağız. Her futbolcumuz zihinsel olarak hazır olmalı. Fenerbahçe taraftarının bizden beklentisine hazır olmalı. Bu kampta fiziksel olarak yetişmese de mental açıdan herkesi hazır tutmalıyız. Devre aralarında transfer yapmak çok çok zor. Eğer bir kulüp bir futbolcuyu gönderiyorsa bir problem vardır.