BIST 10.210
DOLAR 32,26
EURO 35,18
ALTIN 2.425,79
HABER /  MAGAZİN

Ersoy BM elçisi oldu

Muazzez Ersoy, BM Mülteci Örgütü'nün ''iyi niyet elçisi'' oldu.

Abone ol

Türk sanat müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Örgütü'nün ''iyi niyet elçisi'' oldu.

Ersoy'un Etiler'deki ofisinde düzenlenen basın toplantısında, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Gesche Karrenbrock ve Muazzez Ersoy protokol imzaladı ve üzerinde BM amblemi bulunan pastayı kesti.

Basın mensuplarının soruları üzerine, Ersoy'un çeşitli sanatçılar arasından ''seçimle gelen'' birisi olmadığını belirten Karrenbrock, ''Bu bir seçim değil, akılların ortak noktada buluşması. Burada önemli olan aynı amaç doğrultusunda yürümektir. Sayın Ersoy da bu doğrultuda yürümek istediğini söyledi. Dolayısıyla birlikte çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum'' dedi.

Karrenbrock, Türk müziği hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, Türk müziği hakkında çok fazla bir şey bilmemesine rağmen, çok sevdiğini, müziğin bir kültür köprüsü olduğuna inandığını söyledi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilciliği Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır da ünlü isimlerin iyi niyet elçileri olarak görev yapmasının, BM'nin amacını daha geniş kitlelere ulaştıracağına inandıklarını, iyi niyet elçilerinin belirlenmesinde de gönüllülük ve istekliliğin esas olduğunu bildirdi.

Çorabatır, iyi niyet elçilerinin karakter niteliklerinin önemine de değinerek, ''İyi niyet elçilerinin BM'nin genel olarak iletmeye çalıştığı prensipler ve ahlak kaidelerine uygun kimseler olması lazım. Muazzez Hanım da bu kriterlere çok uyan bir insan'' diye konuştu.

Angelina Jolie, Richard Burton gibi dünya çapında sanatçıların yanı sıra birçok ülkede de Muazzez Ersoy gibi ulusal düzeyde iyi niyet elçileri belirlediklerini anlatan Çorabatır, bugün imzalanan protokolle, işbirliğinin çerçevesinin çizildiğini, bundan sonra somut olarak ne gibi aktiviteler yapılacağını ise karşılıklı görüşmelerle belirleyeceklerini söyledi.

-MUAZZEZ ERSOY-

Muazzez Ersoy da önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, ''Bugünden itibaren mülteci ailelerinin yardımlarına ulaşmak ve onların sorunlarını gidermek için vaktimin büyük bölümünü onlara adayacağım. Yurtiçi ve yurtdışı yardım gezilerimiz olacak. Onlar için çeşitli kampanyalar ve yardım konserleri gibi girişimlerde bulunacağız'' dedi.

Bundan sonra sanatçı kimliğinin yanında çok farklı alanlarda da yer alacağını ifade eden Ersoy, ''Türkiye'den benim seçilmem benim için son derece onur verici bir olay. Beni BM iyi niyet elçiliğine layık gören tüm BM yetkililerine teşekkür ederim'' diye konuştu.

Ersoy, ünlü film yıldızı Angelina Jolie gibi mülteci çocuklardan evlat edinmek için bir girişimde bulunmayı düşünüp düşünmediğini soran bir gazeteciye, ''Girişimlere başlamadığımı nereden biliyorsunuz? Çocukları çok seviyorum'' yanıtını verdi.