BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Eroğlu Talat'ın 'hülle adayı'nı açıkladı

KKTC Başbakanı Derviş Erdoğlu, Tahsin Ertuğruloğlu'nun Cumhurbaşkanı Talat'ın 'hülle adayı' olduğunu iddia etti.

Abone ol

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, bağımsız cumhurbaşkanı adayı olan UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'un, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "hülle adayı olduğunu" savundu.

Eroğlu, Tahsin Ertuğruloğlu'nun adaylığını eleştirerek, "Hem benim adaylığım için imza koyup partinin tek adayı Eroğlu'dur diyecek hem de bazılarının dürtmesiyle Talat'ın hülle adayı olarak çıkacak. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde müzakerelerin devam edeceğini, haklı olan Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasından kaçması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını vurgulayan Eroğlu, "müzakerelerin dört duvar arasında değil tüm halkla birlikte yürütüleceğini" söyledi.

"Seçimi ilk turdan kazanmaması için önüne engel çıkartmaya çalışanlar olduğunu" ifade eden Eroğlu, "cumhurbaşkanlığı seçiminin, Kıbrıs Türk halkının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceğiyle ilgili bir seçim olduğunu" kaydetti.

Eroğlu, "Bu seçim artık bir ulusal dava meselesidir. Bu seçim sen ben kavgasından çıkmıştır ve KKTC gerçeğinden hareket ederek bir anlaşma arayışı içinde olanların el birliğiyle kazanma seçimidir" diye konuştu.