BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

1 liralık ayakkabı izdihamı

Uşak'ta, açılış dolayısıyla ilk 100 müşteriye 1 liradan babet ayakkabı satacağını duyuran mağazada izdiham yaşandı.

Abone ol

Ayakkabı mağazasının ''1 liraya babet ayakkabı'' kampanyasından yararlanmak isteyen yüzlerce kişi, açılış için mağaza önünde 2 saat öncesinden toplanmaya başladı. Mağazanın açılmasıyla birlikte ucuz ayakkabı almak için toplanan herkesin aynı anda içeriye girmeye çalışması izdihama yol açtı.

Yaşanan karmaşa nedeniyle mağaza çalışanları zor anlar yaşadı. Mağaza sahibi ve çalışanları, açılıştan kısa süre sonra iş yerinin yağmalandığı iddiasıyla, içeridekilerin dışarı çıkarılması için çaba harcadı. Dışarı çıkan vatandaşların, kapı önünde beklemeye devam etmesi üzerine, polisten yardım istendi. İş yeri sahibinin dükkanı kapatmasının ardından kalabalık dağıldı.

Mağaza sahibi Şebap Yaşar (34), gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk 100 müşteriye topuksuz kadın ayakkabısı (babet) türü ürünleri 1 liradan satacaklarını ilan ettiklerini ifade ederek ''Açılışımızı bir şölene dönüştürmek istedik, ancak bu kadar büyük bir kalabalığın toplanacağını hesaplamamıştık. Kampanya ilk 100 babet ayakkabı içindi. Birden iş yerine giren yüzlerce kişi dükkanı adeta yağmaladı. Bizim kampanya dışındaki ürünlerimizi alan kişileri güçlükle uzaklaştırdık. Kalabalığın dağılması için 100 çift ayakkabıyı da dışarıda bedava dağıttık. Ancak yine başarılı olamadık. En sonunda dükkanı kapattık. Kapatmasaydık iş yerinde hiç bir şey kalmayacaktı''dedi.