BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Depremzedelerin ihtiyaçları belirlendi

Elazığ Valiliği depremden zarar gören vatandaşların ihtiyaç duydukları malzemeleri açıkladı.

Abone ol

Valiliğin internet sitesinde, 8 Martta meydana gelen depremde 3 ilçe ve köylerinde 41 vatandaşın hayatını kaybettiği, 137 vatandaşın yaralandığı, 2500'ün üzerinde meskende hasar meydana geldiği anımsatıldı.

İnternet sitesinden yapılan açıklamada, depremden 10 binden fazla kişinin etkilendiği, yaşanan bu büyük afetin yaralarını sarmak için kamu kurum ve kuruluşlarının, özel kurumlar ile şahısların depremin ilk dakikalarından şu ana kadar üstün gayret gösterdikleri, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıkları belirtildi.

Deprem dolayısı ile yardımda bulunanlara Valilik ve tüm Elazığlılar adına şükran sunulan açıklamada, depremzedelerin acil ihtiyaçlarının yanı sıra çeşitli malzemelere de gereksinim duyulduğu bildirildi.

Depremzedelerin ihtiyaç duydukları malzemeler şöyle sıralandı:

''Kuzineli soba 2 bin, beyaz eşya takımı (Buzdolabı- fırın- televizyon, çamaşır makinesi) 2 bin, mutfak eşyaları takımı 2 bin, çekyat 4 bin, orta boy halı 4 bin, orta boy kilim 2 bin, her türlü ev mefruşatı 2 bin, seyyar tuvalet ve banyo 200 adet ve çok sayıda her türlü temizlik malzemesi.''