BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,66
HABER /  GÜNCEL

Ermeni yetimhanesi yıkılıyor

Tuzla’daki Ermeni yetimhanesi yıkılıyor. Dink ile yetimhanede kalan arkadaşı Garabet Orunöz, alana havuzlu villaların yapılacağını söyledi.

Abone ol

Suikaste kurban giden Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink ile birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla’daki Ermeni yetimhanesi (Kamp Armen) yıkılıyor.

79 yıl önce el konulan Azınlık vakıflarının taşınmazları için 4 yıl önce iade kanunu çıkarken, Gedikpaşa Ermeni Yetimhanesi’ne bağlı Tuzla’daki yaz kampı listede yer almamıştı.

Binanın, 1950’de bir Ermeni vatandaş tarafından bağışlandığı için, 36 beyannamesinde tapuya tescil ettirilmediği ifade edilmişti.
kamp_armen-yetimhanesi.jpgYETİMHANE YERİNE 'ZENGİNHANESİ' YAPILACAK

Hrant Dink ile beraber aynı dönem kampta kalan arkadaşı Garabet Orunöz, 8 bin 552 metrekarelik alanda havuzlu villalar yapılacağını söyleyerek, “Bu alan 1961’de Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı tarafından satın alındı. 1962’de de kampın temeli atıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden de izin alındı. Arsa sahibi de Sait Durmaz ailesiydi ve bedel ödenerek arsa alındı. Durmaz’ın çocuklarından o alanda 600 metrekarelik bir arazi alındı. 1977 yılında 600 metrekarelik alanı satın alan müteahhit tapu birleştirme davası açıp kampın arazisi ile kendi tapusunu birleştirdi. 1974’te çıkarılan azınlık vakıfları mülk edinemez yasasına dayanarak alana el konuldu” dedi.

Garabet Orunöz'ün verdiği bilgiye göre şimdi müteahhit yetimhaneyi yıkarak yerine lüks villalar yapmaya hazırlanıyor.
kamp-armen-yetimhane.jpg