BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL

Ermeni meczuptan Belge'ye sürpriz

Erivan’da kaldığı otelin kafesinde Prof. Murat Belge’nin üzerine şarap döken fanatik Ermeni’nin ‘mahallenin delisi’ olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Olayı ‘Saçma sapan, ciddiye alınacak bir tarafı yok’ diye yorumlayan Belge, Ermeni meczuptan şikayetçi olmadı.

RADİKAL Gazetesi yazarı ve Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Belge, Ermenistan’da kaldığı Mariott Oteli’nde üzerine şarap döken Ermeni’nin, kendisine ‘Sen Türk müsün?’ diye sormadığını söyledi. Otel çalışanları ise olayı farkettiklerini, ancak müdahale edene kadar saldırıyı yapan kişinin kaçtığını belirtti. Garsonlar, bu eylemi gerçekleştiren kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını bildirdi.

DİNK ARAYA GİRDİ

Önceki günkü olay, Prof. Dr. Belge’nin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink, tarihçi Taner Akçam ve bir grup arkadaşıyla birlikte otelin Cumhuriyet Meydanı’na bakan kafeteryasında oturduğu sırada gerçekleşmişti. Yoldan geçen siyah eşofmanlı bir Ermeni, aniden Murat Belge’nin üzerine masada duran bir kadeh şarabı döktü. Bunun üzerine Hırant Dink ayağa kalkarak saldırgana Ermenice ‘Ne yapıyorsun?’ diyerek gitmesini istedi. Dink, ‘Meselenin büyütülecek bir tarafı yok. Adamın yarı meczup olduğunu söylediler. Böyle bir meczubun yaptığı eylemin, iki ülke arasında zaten kırılgan olan ilişkileri daha da içinden çıkılmaz hale getirmek için kullanılmasına hep birlikte karşı çıkmalıyız’ dedi.

GÖMLEĞE ÜZÜLDÜM

Prof. Dr. Belge de, ‘Birdenbire üzerime bir sıvının döküldüğünü fark ettim, önce ‘Eyvah bu gömleği nasıl temizleyeceğim?’ diye düşündüm, sonra bir miktar ıslandığımı fark ettim. Saçma sapan bir olay, ciddiye alınacak bir tarafı yok’ diye konuştu. Belge, saldırganın, otelin bulunduğu mahallenin delisi olarak bilindiğini öğrendiklerini belirterek, olaya kendisinden çok otel yöneticilerinin ve Ermenistan yetkililerinin üzüldüğünü söyledi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Olayın hemen ardından otelin güvenlik görevlilerinin ve garsonların masaya gelerek özür dilediklerini söyleyen Taner Akçam da ‘Akli dengesi bozuk bir kişinin yaptıklarını herkese mal etmemek gerekir’ diye konuştu. Ermeni polisinin de saldırgandan şikayetçi olup olmayacaklarını sorduğunu belirten Hırant Dink, ‘Murat Belge şikayetçi olmadığını söyledi ve buna dair bir kağıt imzaladı’ dedi.

ERİVAN’DAN ÖZÜR

Karadeniz Ekonomik İşbirliği çerçevesinde Ermenistan’ın Türkiye temsilciliğini yapan Arsen Avegyan da, saldırıdan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

‘Bakanlık Bakanlığı yetkilileri, hemen Belge’ye ulaşarak özür dilediler ve şikayetçi olması durumunda saldırganın cezalandırılacağını söylediler. Murat Belge ise ortada polise intikal ettirilecek bir şey olmadığını belirterek, Ermenistan’da gördükleri konukseverliğin böyle bir olayla gölgelenmesini istemediğini dile getirdi.’

Ararat yıldızı: Çok üzüldüm

Prof. Dr. Murat Belge, uğradığı ‘şaraplı saldırı’yı DHA muhabirine olayın gerçekleştirdiği masada anlattı. Belge’ye eşlik eden ‘Ararat’ filminin yönetmeni Atom Egoyan’ın eşi ve filmin başrol oyuncusu Arsinee Hancıyan da saldırıya çok üzüldüğünü söyledi. Arsinee Hancıyan, ‘Biz Türkiye’den gelen bilim adamlarıyla, yazarlarla diyalog yollarını açmak için bir konferansta bir araya geldik. Bunda da başarılı olduk. Bu saldırı kişisel bir olay. Dolayısıyla bu olay ilişkilerimize asla yansımadı’ dedi.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr