BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te son dakika acı haber geldi

Ermenek maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden tümünün cenazelerine ulaşıldı.

Abone ol

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende mahsur kalan son 5 işçinin cansız bedenlerine bu sabah saatlerinde ulaşıldı. Ocakta cesedine ulaşılarak çıkartılan işçi sayısı 18'ye yükselirken, içeride başka işçinin kalmadığı açıklandı.

Kurtarma çalışmalarında ilk olarak sabah saatlerinde üç işçiye ulaşıldığı haberi geldi. Kısa bir süre sonra aralıklarla iki işçiye daha ulaşıldı.

Böylece, 28 Ekim'de Ermenek'teki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin tamamınnı cansız bedenine ulaşılmış oldu. İşçilerin kimlikleri DNA testinden sonra belli olacak.

Yapılan çalışmalarda 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 6, 29 Kasım'da 2, 2 Aralık'ta ise 1 olmak üzere 13 işçinin cansız bedeni ocaktan çıkartıldı. Facianın 38'inci gününde ocaktaki işçiler Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar'ın cesedine bugün ulaşıldı.

DAHA ÖNCE ÇIKARTILAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Ocaktan bugüne kadar Kerim Haznedar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Tezcan Gökçe, Recep Çiloğlu, Mehmet Baha ve Ömer Cansu'nun cenazeleri çıkartılmıştı.