BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Erkeklerin sormaktan en çok utandığı soru

Üroloji uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman erkeklerin çekindiği konulardan biri olan sertleşme sorununa ilişkin cevapla.tv'ye konuştu. İktidarsızlık ya da sertleşme sorunu nedir?

Abone ol

Erkeklerde sertleşme problemi - sertleşememe - sertliği sürdürememe cinsel aktivite sırasında penisin yeterli sertliğe ulaşamaması veya sertleşmenin yeterince sürdürülememesi durumu sertleşme problemleri olarak anılmaktadır.

Erkeklerin konuşmaktan çekindiği, eğer konusu açılırsa geçiştirmeye çalıştığı, ancak çok sık rastlanan bir problem olan sertleşme sorunları hakkında cevapla.tv Üroloji uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman'a merak edilenleri sordu.

kameraları aracılığı ile sorulması en zor sorulardan biri olan sertleşme problemleri ve iktidarsızlık için Prof. Dr. M. İhsan Karaman neler anlattı?

Tıpta sertleşmeye karşılık ereksiyon terimini kullanıyoruz. Dolayısıyla bir erkeğin, cinsel ilişkiyi başlatacak ya da sürdürecek düzeyde peniste sertleşme sağlayamamasına "sertleşme bozukluğu", "ereksiyon kusuru" ya da halk arasında yanlış kullanılan bir terimle "iktidarsızlık" adı verilir. 

"DAHA SONRA ORTAYA ÇIKAN BİR SORUN OLABİLİR"

Bu sertleşme bozukluğu bazen erkek ergenlik çağına ulaştığı andan itibaren hiç ereksiyon oluşmaması olabildiği gibi, bir çok örnekte gördüğümüz gibi hayatnın ilk dönemlerinde erken gençlik çağlarında normalken, daha sonra ortaya çıkan bir sertleşme sorunu da olabilir.

Yine aynı şekilde tasnif edersek, sertleşme bozukluğunun bazı durumlarda sürekli olduğunu, yani kişide her durumda (cinsel obje ile uyarılma, elle masturbasyon, cinsel ilişki) karşılaşılan bir problem olduğu; ama bazı kişilerde sadece cinsel ilişki sırasında ereksiyon kusuru görüldüğü saptanabiliyor.