BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'dan ölüm tehditi alan o isim!

Odatv davasında yargılanan Soner yalçın'ın ölüm tehditleri aldığı Ümit Kurtulan tarafından açıklandı

Abone ol

Odatv duruşması öncesinde sanıklara destek için yapılan açıklamada, davanın tutuklu sanığı Soner Yalçın'ın üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı yapılanmadan ölüm tehditleri aldığı iddia edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen odatv davasına bugün devam ediliyor. Duruşma öncesinde bir grup, sanıklara destek için basın açıklaması yaptı. Pankart açan grup, terör örgütü KCK, Ergenekon ve odatv davalarında yargılanan gazetecilerin fotoğraflarını yanyana dizdi.

ORTAYA ÇIKARDIĞI İÇİN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

CHP milletvekillerinin en önde yer aldığı eylemde ilginç bir iddia dile getirildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ankara Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinden Ümit Kurtulan, düzmece delillerle davanın meşruluğuna gölge düşürüldüğünü öne sürdü. Davanın tutuklu sanığı Soner Yalçın'ın hayatı boyunca yasa dışı yapılanmaları, faili meçhul cinayetleri aydınlatmaya çalıştığını ileri süren Kurtulan, "Soner Yalçın, ortaya çıkardığı için ölüm tehditleri aldığı yapılanmanın üyesi olmakla suçlanarak yargılanmaktadır." ifadelerini kullandı.

BU DAVALARIN ALTINDA İNTİKAM VAR

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu da bugün milletin yüreğinin Çağlayan ve Silivri'de attığını söyledi. Feyzioğlu, "Odatv davasında tutuklu olan gazeteciler bellerine bomba mı bağlamışlar, ellerine tüfek mi almışlar, karakol mu basmışlar ki terörle mücadele kanununu ihlalden yargılanıyorlar." diye konuştu.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan da bugün kalplerinin Silivri ve odatv davasında attığını belirterek, "Bu davaları kurda kuzu postu giydirmek gibi görüyorum. Kuzunun postunu kaldırdığınız da altında intikam, rövanş, nefret görüyoruz." dedi.