BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  GÜNCEL

Özal suikastı için 5 isim verdi

Babasının zehirlendiğini iddia eden Ahmet Özal, suikastle ilgili 5 isim verdi. İthamlar ve yöneltilen suçlamalar çok konuşulacak.

Abone ol

Süleyman Demirel, Aslan Güner, Hasan Iğsız, Bedrettin Dalan, Kaya Toperi

Ahmet Özal, bu isimleri Turgut Özal'ın ölümünde şüpheliler listesinde sıraladı.

Turgut Özal'ın ölümü üzerine spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Öldüğü günü yaşananlar ve zehirlendiği iddialarına net bir cevap vermeyen Adli Tıp raporu kafaları karıştırıyor.

Babasının zehirlendiği iddialarını ısrarla sürdüren Ahmet Özal'ın dünkü basın toplantısı yankı uyandırdı. Oğul Özal, sır ölümle ilgili 5 kişinin ismini verdi.

DEMİREL: ÖZAL BU YAZI ÇIKARAMAYACAK

Ahmet Özal, dönemin Başbakanı ve babasının en önemli siyasi rakibi Demirel'in "Özal bu yazı çıkaramayacak demiş. Bilmeden konuşmaz, İhbar mı aldı?" sözlerini hatırlattı.

93 YILINDA ANKARA'DA CUMARTESİ GÜNÜ TRAFİK OLMAZ

Turgut Özal'ı taşıyan aracın GATA’ya giderken Hacettepe Hastanesi’ne o dönemki başyaveri Aslan Güner'in talimatıyla yönlendirildiğini söyleyen Özal, "Arabayı yönlendiren DDK raporunda yazıyor, Başyağver Aslan Güner. Söylediği sebep şu: Diyor ki; ‘trafik olabilir. Araba her an bozulabilir diye Hacettepe’ye döndük’. Herkes bilir Cumartesi sabahı 1993 yılında Ankara’da trafik hiçbir yerde olmaz. Aslan Güner’i kaç defa aradım. Yıllardır arıyorum. Nedense konuşmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Özal, DDK raporunda yayınlanmaya başlayınca gerekli kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

O GÜN SAĞLIK PERSONELİNE İZİN VERİLDİ

Ahmet Özal, köşkte görevli sağlık personelinin o gün izin verildiğini iddia ederek, izni veren kişinin de Başyağver Aslan Güner ya da Kaya Toperi olduğunu kaydetti.

MUHAFIZ ALAYINDAN KİMSE GELMEDİ

Köşke yaklaşık 50 metre mesafedeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayının bulunduğuna da dikkat çeken Özal, "O gün onlar da yoktu. Hiç kimse gelmedi. Fakat o dönem muhafız alay komutanı kim biliyor musunuz? Bu gün Ergenekon’dan yatan Hasan Iğsız. Biraz bunları bir araya getirmeye çalışın” dedi.

DALAN ATEŞ AÇILMADAN ÖNCE YERE YATMIŞ

Basın mensuplarının Özal’ın naşının yıkandığı sırada çekilen fotoğrafta Bedrettin Dalan’ında görüntülendiğini belirtmesi üzerine Ahmet Özal, "O zaman hiç aklıma gelmemişti. Ben de şimdi onu çok merak ediyorum. Çok düşündüm. Hatta bugün bir yerlerde okudum. Suikast sırasında da daha ateş edilmeden önce Bedrettin Dalan yere yatmış. Bu da ilginç. Bazı iddialara göre isim söylemeyeceğim Kartal Demirağ bir gazetecinin sırtından siper alarak ateş etmiş. Araştırırsanız o gazeteciyi de bulursunuz” şeklinde konuştu.