BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda rektöre tahliye

Ergenekon'da dün aralarında eski MİT subayının evi de olduğu aramalar yapılırken bugün tahliye haberi geldi

Abone ol

Ergenekon'da bir tahliye daha...
Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran tahliye oldu. Yurtkuran, bypass ameliyatı geçirmişti.

TAHLİYE KARARI GECE HASTANEYE ULAŞTI

Ergenekon tutuklusu olarak gönderildiği cezaevinde sağlık durumu kötüleşen Uludağ Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, dün gündüz saatlerinde by-pass ameliyatı geçrdi. 4 damarı değiştirilen Yurtkuran, ameliyatın ardından yoğun bakımda uyutuldu. Yurtkuran'ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran ise özel izinle yanında refakatçi olarak kalıyordu.
Tahliye kararı gece 23.00 sıralarında hastaneye ulaştı.  Bu aşamadan sonra, tedavisi de sürecek olan Yurtkuran'ın yargılanmasına tutuksuz devam edilecek.

''KUDDİS OKKIR GİBİ ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM''

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 damarı değiştirilen Yurtkuran'ın tahliyesinde ağır ameliyat sonrası taşıdığı komplikasyon riskinin etkili olduğu belirtiliyor. Eski rektör aynı zamanda kanser hastası. Yutkuran, tutuklanmadan 1 ay önce testis kanseri nedeniyle ameliyat olmuştu. Ameliyatın ardından radyoterapi uygulanmamasının hayati tehlike yarattığına dair raporlar verildi. Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran, "Eşimin Kuddusi Okkır gibi ölmesini istemiyorum" demişti.