BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da gazeteci dayanışması

İkinci "Ergenekon" davasının 40. duruşmasına gazeteciler akın etti. Oktay Ekşi neden geldiklerini açıkladı.

Abone ol

Duruşma başlamadan önce basın mensuplarıyla sohbet eden gazetecilerden Oktay Ekşi, "Gazeteci dostlarımıza dönük dayanışma duygusunu göstermek için duruşmaya geldik" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 34 sanık katıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım ve İzmir İl Genel Meclisi üyesi Basın Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Seyfettin Şen de duruşmaya izleyici olarak geldi.

Sohbet ettiler

Duruşma salonunda izleyicilerin bulunduğu bölüme oturan Ekşi ve beraberindekiler, tutuklu sanıklar Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile uzaktan bir süre sohbet ettiler.