BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Danıştay önünde katsayı eylemi

Başkent'te bir grup meslek lisesi öğrenci ile sendikacılar katsayı kararı için Danıştay önünde eylem yaptı.

Abone ol

Başkent'te bir grup meslek lisesi öğrenci ile Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, katsayı farkının yürütmesinin durdurulmasına tepki göstererek Danıştay önünde eylem yaptı.

Grup üyeleri, "Bu karar yargıya güveni sarsmıştır", "Eğitim hakkımız engellenemez", "Katsayı adaletsizliğine hayır" dövizleri taşırken, "Danıştay şaşırma sabrımızı taşırma", "Vur vur inlesin Danıştay dinlesin" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, 1999 yılında YÖK tarafından uygulamaya konulan farklı katsayı uygulaması kararının ne yazık sadece imam hatip liselerini değil tüm meslek liselerini kapanma noktasına getirdiğini belirtti.

Kır, bu haksızlığa son vermek amacıyla katsayı adaletsizliğini ortadan kaldıran 21 Temmuz 2009 tarihli YÖK kararının yürürlüğünün İstanbul Barosu'nun itirazı üzerine Danıştay 8. Dairesi tarafından durdurulduğunu hatırlattı.

Katsayı kararının durdurulmasının anayasal eşitliğe aykırı olduğunu vurgulayan Kır, Danıştay'ın katsayı kararının yürütmesini sallama bir gerekçe ile durdurduğunu kaydetti.

Kır, "Danıştay 8. Dairesi oy birliği ile aldığı bu kararla meslek liseleri ile üniversiteler arasında aşılması güç bir zulüm duvarı örmeyi hedeflemiştir. Üniversiteler arasında örülen bu zulüm duvarı mutlaka yıkılacaktır. Bu çocukların ahı da bu kararın altında imza atanları mutlaka tutacak gözyaşları da onları boğacaktır." dedi.

Eyleme katılan Mamak İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Ada, alınan kararla sadece kendilerinin mağdur edildiğini belirtti. Lise 4. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Ada, "Bu ülkede ezan sesi duymayalım diye mi böyle yapıyorsunuz? Danıştay ikinci kez yetkisinin dışına çıkıyor. Demek birileri bu işi etkiliyor" şeklinde tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, "Katsayı kalkacak bu zulüm bitecek" şeklinde slogan atarak dağıldı.