BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ergenekon yeniden mi yargılanacak?

Bülent Arınç, Ergenekon ve Balyoz'da yeniden yargılama yapılacağı söylentilerine cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'ın "Orduya kumpas kuruldu" sözlerinden sonra Ergenekon ve Balyoz'a yeniden yargılma tartışması Arınç'a soruldu.

Arınç şunları söyledi:

Basında bir tartışma var. Bir makale üzerine bazı çevreler meseleyi şirazesinden çıkarmak suretiyle tartıştı. Sayın Akdoğan'ın yaptığı açıklamanın üzerine bir kelime bile ilave etmeye gerek yok.

Bir hukukçu olarak bu konu tartışılmalı diyorum. İade-i muhakemenin şartları vardır. Bu şartlar bitmiş kararı çıkmış denetimden geçmiş kararlar için geçerlidir. Halen yargılaması devam eden mahkemeler konusunda bir iadeyi muhakeme uygulanamaz.

Şartlar tahakkuk ederse iadeyi muhakeme süreci başlayabilir. Şüphesiz AB sürecinde, AİHM kararları gereğince aldığımız bazı hükümler var. Burada da yeniden yargılamanın yolları belli şartlarla getirilmiştir. Bu ikisinin dışında bir yeniden yargılama sürecini başlatmak mümkün değildir. Bugünkü yeniden muhakeme, daha doğrusu CMK'da yer alan hususların değiştirilmesi sözkonusu değildir.

Buna yönelik bir çalışma yoktur. Yargılamanın iadesi hukuksal olarak mümkündür. Bu talepte bulunulabilir. Ama günlük olaylarla bağlantı kurularak yorum yapmak sadece bir temenniyi ifade eder.

yalcin-akdogan-kumpas.jpg


Dumanlı'dan orduya kumpas cevabı

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, cemaate yönelik ağır suçlamalara tepki gösterdi.

dumanli-orduya-kumpas.jpg