BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon savcılarının yerleri değişti!

Zekeriya Öz'ün Ergenekon davasındaki görevi sona erdi!

Abone ol
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Fikret Seçen, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görevlendirildi. Zekeriya Öz'ün Ergenekon davasındaki görevi sona erdi.

Alınan bilgiye göre, HSYK'nın kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Fikret Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirildi.

Aynı kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz ile Ercan Şafak'ın ise görevlerini Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde sürdürecekleri öğrenildi.
Bu arada, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, basın mensuplarının soruları üzerine, böyle bir atama beklemediğini, kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Alınan kararla birlikte Savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon'la bağlantısının kalmadığı belirtildi. Atamalarla boşalan savcılık görevlerine ise yeni atamaların Fikret Seçen tarafından yapılacağı belirtildi.

ÇOLAKKADI: "ÖZ GİTTİ, ERGENEKON BİTTİ DİYE BİR ŞEY YOK"

Yeni Başsavcı Çolakkadı, HSYK kararnamesince yapılan atamalarla ilgili olarak, "Beklemiyordum ama verilen karara saygılıyım. Objektif bir değerlendirme oldu. Savcı Öz gitti, Ergenekon bitti diye bir şey yok. HSYK'nın takdiridir, görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Terfi ya da görevden alma tartışmalarına katılmıyorum. Karar bir gecede verilmiyor, HSYK medyadan etkilenmemiştir. Görevlendirme ya Uyap ile veya Fikret Seçen tarafından yapılacak. Soruşturma kişiye bağlı değildir, devlette devamlılık esastır. Bu atamalar iyi oldu, biraz daha kendimize vakit ayıracağız" açıklamasında bulundu.

HSYK 1. DAİRE BAŞKANI OKUR'DAN AÇIKLAMA

HSYK 1. Daire Başkanı Okur, atamalarla ilgili olarak "Arkadaşlar terfi etti, soruşturmayla ilgisi yok. Özel yetki, kıdemli olduğu için Seçen'e verildi. Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bir tasarruf yok. Turan Çolakkadı ile uyumlu çalışan arkadaşlar birarada" açıklamasında bulundu.

Okur, Ergenekon soruşturmasını yürüten 7 savcıdan 4'ünün görevlerinin başında olduğunu söyledi.

İbrahim Okur, Öz'ün başsavcıvekilliğini hak ettiğini düşündüklerini ifade ederek, ''Arkadaşlarımızın genel kanaati bu yönde oldu. Kurulumuz, şu ana kadar verdiği hizmetleri değerlendirmiş oldu. Zekeriya Öz ile beraber 3 arkadaşımızın talepleri de haberleri de yoktu'' dedi.

"SORUŞTURMA ETKİLENMEZ"

HSYK Başkanvekili Hamsici, "Atamalar Ergenekon soruşturmasını etkilemez" açıklamasında bulundu.

HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun da karar için, "Gecikmiş bir tasarruf" değerlendirmesinde bulundu.

İHA'ya konuşan Zekeriya Öz, "Böyle bir karar beklemiyordum" dedi.

Başsavcı Vekilliğine getirilen Fikret Seçen de, "Atama kararı benim için sürpriz oldu. Hayırlısı olsun" açıklamasında bulundu.