BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında müthiş diyaloglar

İkinci Ergenekon davasının bugün yapılan 118. duruşmasına sanık eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in sözleri damgasını vurdu.

Abone ol

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 118. duruşmasına, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in çapraz sorgusuyla devam edildi. Duruşmaya Şahin ve mahkeme heyeti arasındaki diyaloglar damgasını vurdu.

PERİNÇEK-ŞAHİN İLİŞKİSİ

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Şahin aleyhinde 1998 yılında yazdığı iki yazısından bölümler okuyarak, "Doğu Perinçek, Susurluk Özel Örgütü'nün CIA ve MOSSAD'la irtibatlı olduğundan bahsediyor. Sizin ve Abdullah Öcalan'ın arasında silah ticareti olduğunu anlatıyor. Ayrıca diğer yazısında da kendisine, sizin başında olduğunuz bir ekip tarafından iki kere suikast girişiminde bulunduğunuz yazıyor. Ben okudum yorumu size ait. Aydınlık Dergisi'nde sizin aleyhinize çok ağır yazılar yayımlanıyor" diye konuştu.

"BENİM VATAN HAİNİNE BENZER BİR TARAFIM MI VAR?"

Şahin'in savcılık ifadesinde Perinçek'le ilgili hiçbir şey söylemediğine dikkat çeken Haşıloğlu, ancak Ulusal Kanal'da programa çıktığını ve Perinçek'le çok sayıda telefon görüşmesi olduğunu hatırlatarak, "Bunu nasıl açıklayacaksınız?" diye sordu. İbrahim Şahin ise buna karşılık "Benim vatan hainine benzer bir tarafım mı var? Biraz mantıklı olun. Böyle saçmalık olmaz" dedi ve aklına bir şey geldiğini söyleyerek Amerika'ya gittiğini belirtti.

"BENİ PENTAGON'A GÖTÜRDÜLER, BRİFİNG VERDİLER"

Şahin, Amerikan istihbarat servislerinin başında bilindiği gibi CIA ya da FBI olmadığını OSIA'nın olduğunu belirterek, "Beni Pentagon'a, OSIA'ya götürdüler. Brifing verdiler. ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın istihbaratında brinfing verdiler. Bana çok özen gösteriyorlardı. 'Amerikan televizyonlarına çıkıp PKK'yı anlatır mısınız?' dediler. Ben PKK'nın bir Kürt örgütü değil Ermeni örgütü olduğunu anlattım. 'Türkiye'den izin almanız gerekir' dedim. İzin aldılar. 2 dakika konuşacaktım ama 15 dakika konuşmam yayınlandı. Beni tekrar OSIA'ya götürdüler. Bu dönem 90'lı yıllar. 80'de olabilir. O sırada Amerika İran'la savaşıyordu. İran konusunda garip bir şey vardı" diye konuştu. Araya giren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sorulara cevap vermesi konuyu dağıtmaması konusunda uyardı. Haşıloğlu, Perinçek ile ilgili sorusunu yineledi. Şahin, kendisiyle ilgili yayınlardan dolayı Perinçek'e kızdığını, bunu da kendisine söylediğini belirtti.

ÖZEL HARP EĞİTİMİ

Haşıloğlu'nun "Özel Harp Dairesi eğitimini nerede aldınız? Tuzla'da mı? Kimler ders verdi?" sorularına Şahin, "1984'te Eruh Şemdinli baskınından sonra Özel Harp Dairesi kuruldu. Sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı oldu. Korkut Eken, şimdi tutuklanan Kaşif Kozinoğlu ders verdi" dedi. Haşıloğlu'nun "Muzzafer Tekin'in de size ders verenler arasında olduğunu söylemişsiniz" sözleri üzerine Şahin "Hayır, ben Tekin'i 2000'lerde tanıdım. Benim yaralandığım kaza meydana gelmeden 6-7 ay önce. Askerler tanıştırmıştır. Zaten aynı mahallede oturuyoruz. Petrol işi yapıyordu. Bürosuna zaman zaman giderdim" dedi.

DURUŞMADA RAHATSIZLANDI

Duruşmaya İbrahim Şahin'in yorulması nedeniyle ara verildi. Şahin'in tansiyonun yüksek çıktığı ve duruşmaya devam edemeyeceği öğrenildi. Şahin'in çapraz sorgusu yine tamamlanamadı. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş'a yarım kalan çapraz sorgusuna devam etmek için hazır olup olmadığını sordu. Göktaş, savunma için gerekli evraklarının cezaevinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşmaya, Göktaş'ın evraklarını hazırlaması için ara verildi.

ELEKTRİK ARIZASI

Öte yandan duruşma salonundaki elektrik arızasının kontak sonucu meydana geldiği öğrenildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in de duruşmaya verilen arada, kantin, basın ve baro odaları ve girişteki X-Ray cihazı da dahil olmak üzere tüm elektrikli aletlerin takılı olduğu prizleri inceleyerek elektrik tesisatındaki sorunun kaynağını tespit etmeye çalışması dikkat çekti.