BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında ara karar

Ergenekon davasında savunmanın istediği ek süre mahkeme heyetince kabul edilmedi. Duruşma pazartesi gününe ertelendi

Abone ol

Ergenekon Davası'nda mahkeme sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için ek süre taleplerini yeterli süre verildiği gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 15 Nisan Pazartesi esas hakkındaki savunmaların alınmasına geçileceğini belirtti.

Mahkeme, 8 Nisan'da duruşma salonunda yaşanan olaylara neden olanlar hakkında gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Tutuklu sanıkların tutukluluk incelemesinin haftaya yapılacağını belirten mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Nisan Pazartesi'ye erteledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi usuke ilişkin sanık ve avukatlarının taleplerini değerlendirerek kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, yargılama süresinde 175 celse sanık ve avukatlarına savunma ve beyanda bulunmaları için süre verildiğini belirterek, esas hakkındaki savunma hazırlamak için sanık ve avukatlarına yeterli süre verildiği gerekçesiyle ek süre taleplerini reddetti. Özese, esas hakkındaki savunmaların peyder pey alınacağını belirtti.

PAZARTESİ ESAS HAKKINDAKİ SAVUNMALARA GEÇECEĞİZ

Başkan Özese, ayrıca bir açıklama yapacağını belirterek, "Gelecek hafta Pazartresi esas hakkındaki savunmaların alınmasına geçeceğiz. Önce 1. İddianame sanıklarından başlayacağız, ardından ise Danıştay saldırısıyla bağlantılı sanıkların savunmalarını alacağız. Kimin savunması hazırsa o sanıklardan savunmalarının alınmasına peyder pey başlayacağız" diye konuştu.

8 NİSAN'DAKİ OLAYLARA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme, 8 Nisan'da duruşma salonunda yaşanan olaylara neden olanlar hakkında gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Ayrıca tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün sarf ettiği, "Özel yetkili mahkemeler devlet içinde devlet olduğu için kaldırıldı. Ancak siz bu uygulalamara devam ediyorsunuz. Birgün siz de yargılandığınızda bu hukuku ararsınız" sözlerinin mahkemeyi itham ettiğinden dolayı önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gereğinin yapılamsı için suç duyurusunda bulunulmasına ardından ise İstanbul Barosu'na bildirilmesine hükmetti.

15 NİSAN'A ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı Özese, tutuklu sanıkların tutukluluk durumuyla ilgili değerlendirmenin ise gelecek hafta yapılacağını belirterek duruşmayı 15 Nisan Pazartesi saat 09.30'a erteledi.