BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın ziyareti sonrası o ülkede FETÖ'ye geçit yok

Madagaskar'daki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

Abone ol

TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. HASAN Yavuz, Türkiye’nin Antananarivo  Büyükelçisi Volkan Türk Vural’ın da katılımıyla Madagaskar eğitim Bakanı Paul  Andrianaina Rabary ile ülkedeki FETÖ  okullarının TMV’ye devredilmesine yönelik  mutabakat anlaşmasını imzalandıklarını söyledi.

Yavuz, devralınan üç okulda eğitimin eylül ayından itibaren Maarif  Vakfı tarafından verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ocak ayında gerçekleştirdiği  ziyaret sonrası müzakerelere başladıklarını hatırlatan Yavuz, ülkenin Mahajanga  şehrinde ayrıca yeni bir okulun açılması konusunda da mutabık kaldıklarını  belirtti.

"FETÖ panikte"

Okulların bir bir alınması sebebiyle kıtadaki FETÖ mensuplarının  paniklediğini söyleyen Yavuz, FETÖ'cülerin bu sebeple hileli satış yoluna  gittiğini söyledi. Yavuz, bu tür satışların takipçisi olduklarını, bazı ülkelerin  iç güvenlik sebebiyle okulları kapatması sonrası da FETÖ'cülerin   ne  yapacaklarını şaşırdığını belirtti.

Maarif kadrolarının 15 Temmuz ruhuyla hareket ettiğini söyleyen Yavuz,  tüm kıtada Türkiye'nin dostluk ve kardeşliğinin bu okullar aracılığıyla  gösterileceğini dile getirdi.

Madagaskar'la yapılan anlaşmayla TMV'nin Afrika'da anlaşma imzaladığı  ülke sayısı 11'e çıktı.

Kıtada şimdiye kadar Somali, Gine ve Nijer'de FETÖ’ye ait 18 okul, 12  bina ve 10 öğrenci yurdunu devralan vakıf, Senegal, Moritanya, Çad, Gabon ve  Burkina Faso’da ise okulların devir teslim işlemlerine ilişkin anlaşma imzaladı.

Ayrıca, Cibuti ve Sao Tome’de Maarif Okullarının açılması için  anlaşmalar imzalandı.