BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş kötü haberi verdi! düşen helikopterdeki iki kişi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'de düşen Eczacıbaşı helikopteriyle ilgili yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 7 olarak açıkladı.

Abone ol

Eyüp ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreni İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İBB Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada ölü sayısının arttığını belirterek, 'Kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum' dedi.

Törende konuşmasına helikopter kazasında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Kadir Topbaş, "Helikopter kazası yaşandı ve o kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum" dedi.

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eczacıbaşı'ndan kazayla ilgili yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada mürettebatın da isimleri yer aldı. Açıklama şöyle: "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

BAKANLIK AÇIKLADI: TV KULESİNE ÇARPTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Beylikdüzü’nde düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Bugün saat 11.16’da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ’ ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı’ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20’de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4’ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir"