BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’ın ziyareti öncesi suikast iddiası!

Geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un geçirdiği kazayla ilgili olay yaratacak bir iddia gündeme geldi. Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç, Erdoğan'ın ziyareti öncesi Igor Dodon’un öldürülmeye çalışıldığını söyledi.

Abone ol

Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç geçen günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un geçirdiği kazayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un trafik kazası geçirdiğini hatırlattı.Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un trafik kazası geçirdiğini hatırlatarak, “Bu olay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti dahil bölgede yapılması planlanan etklinlikler pöncesi yapılan bir suikasttır” diye iddiada bulundu.

BU ABD'NİN İŞİNE GELMİYOR: Rus basınına konuşan Moldova Milletvekili konuyla ilgili şöyle iddiada bulundu: “Seçim öncesi gerilim tırmanmak üzere. Dodon bir kaç gün önce, Moldova Sosyalist Partisi listesinden parlamento seçimlerine katılacağını açıklamıştı. Rusya ile olan projeler Romanya ve ABD’nin işine gelmiyor. Yakın zaman içinde Moldova-Rusya İş Forumu yapılacak. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in temsilcilerinin katılımıyla Dünya Aile Kongresi’ni düzenleyeceğiz.

SIRADAN BİR KAZAYA BENZEMİYOR: “Kaza yerinde çekilen fotoğrafları inceledim. Sıradan kazaya benzemiyor. Suikast girişimi olabilir. Çünkü Moldova Sosyalistler Partisi (Dodon’un partisi) Moskova ile yakınlaşmaktan yana. Ve bu yönde çalışmalar yapıyor. Zira, bu da Moldova’da bazılarının hoşuna gitmiyor. Hatırlatmak istiyordum ki, Moldova Anayasası defalarca Rusya’ya karşı uygulamalar yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Dodon’un geçici olarak yetkilerini elinden aldı. Şimdi de Dodon trafik kazası geçirdi.” Rus siyasi uzman Nikolay Starikov da benzer görüşte bulundu.