BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın villası kaçak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP grubunda yine belgeler, bilgiler ve videolar konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısına 2B ve tapu sorunları nedeniyle şikayetleri olan vatandaşları kürsüde konuşturarak başladı.

FATİH ALTAYLI'YA 'HESAP SOR!' DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunurken Erdoğan'a Fatih Altaylı'nın programında dediği sözler üzerinden yüklendi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın Fatih Altaylı'nın programında söylediği sözler için "Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan Erdoğan, 'Başkent gazla ilgili karlılık oranını milletimiz lehine düşünmeliyiz' diyor ve 'vatandaş benden hesabını sorar diyerek 1500 rakamını bulduk bunun altına inmeyiz yoksa Fatih Altaylı bunun hesabını benden sorar vatandaş hesabını benden sorar' demişti ancak Erdoğan kendi okul arkadaşı ihaleye girince başkent gazı 1100'e sattı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Altaylı'ya ise "Köşesindeki ne zaman adam oluruz kısmına da 'Ne zamanki Başbakanlar yalan söylemez o zaman adam oluruz' diye yazması lazım..." diyerek seslendi.

3 mağdurun konuşmasının ardından kürsüye çıkan ve "Biz halkın partisiyiz" diyerek sözlerine başlayan CHP Lideri Başbakan Erdoğan'ı geçen hafta yaptığı gibi bir video ile vurdu.

"Başbakan Erdoğan'ın 2B yalanları" isimli videoyu partililere izleten CHP Lideri, Erdoğan'ın söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmadığını ifade etti ve "Yalancıdan Başbakan olmaz" sözünü tekrarladı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

ÇİFT KİŞİLİKLİ SİYASETÇİ

Bir konuşmacı arkadaşım şunu söyledi. Sayın Başbakan Yerel Yönetimler Sempozyomunda konuştu diye. Bazen çift kişilikli insanlar vardır. Bunları sinema filmlerinde görürsünüz. Aynı bedende iki ruhu anlatmak bir yazar için çok zordur. Siyasette bunun yeri nedir?

Bizde çift kişilikli siyasetçi var mıdır derseniz? Ben var derim. Adını siz daha iyi biliyorsunuz. Sayn Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı; O konuşmadan bazı bölümleri aktarıyorum. Diyor ki Sayın Erdoğan;

Bizim neslimiz maalesef aldığı o değerli mirası ne yazık ki aynı şekilde ileri taşıyamadı. Belki biraz aşırı olacak ama ihanet etti. Kentler için söylüyor bunu.

Bizim metropollerimiz vardı ama o metropoller becereksiz ellerde adeta nekropole ölü şehirlere dönüştü. Doğru mu? Doğru. Hangi ellerde? Onun da cevabını veriyor Erdoğan; "Beceriksiz ellerde..."

Ben yüksek binalar inşaa etmeyi maharet kabul etmiyorum. Yüksek binalar inşaa etmekle insanoğlunu topraktan uzaklaştırıyoruz. Doğru mu? Doğru...

SAYIN ERDOĞAN'I FENA İŞLETMİŞLER

Şunu söylemekten kendimi alamıyorum. Sayın Erdoğan'ı fena işletmişler. Kendisini anlatıyor adeta. Ama farkında değil.

Ben şimdi merak ediyorum. Bunları söyleyen Sayın Erdoğan. İstanbul Laleli Veznecilerde. Tarihi bir hamam. Var hamam artık gitmiş. Yerine otel inşaa edilmiş. Ne söylüyorsun ne yapıyorsun?

CAMİYİ YIKTILAR MUHALLEBİCİ YAPTILAR

Kaptan-ı Derya Halil Paşa camii vardı. Bu camiye benziyor mu? Yıktılar yerine Saray Muhallebicisi yaptılar. Hani tarihimize saygı gösterecektik.

Eğer bir şey söylüyorsanız arkasında duracaksınız. Kenti seviyorsanız kentli olacaksınız. Tarih yok ediliyor diyorsanız gereğini yerine getirecekseniz. Eğer bunu yapmayıp laf olarak konuşuyorsanız inandırıcı olamazsınız. Ne demiştim yalancıdan Başbakan olmaz.

SULTANAHMET CAMİİ'NİN MİNARELERİNİN ARDINDAN BİNALAR GÖRÜNÜYOR

İstanbul'da başka bir tablo daha var. Sultan Ahmet Camii. Eskiden sadece minareleri görünürüdü. Şimdi arkadaki binalar görünüyor. Nasıl oluyor da rant bu kadar gözünüzü bürümüş. hani sen tarihe saygılıydın. İstanbul'da yeşil alanlar vardı. Hala da var. Mezarlıklar. Allah'tan oaralara cami yapmıyorlar. Göz dikmişler ama...

ERDOĞAN SİT ALANINA VİLLA YAPTI

Çamlıca Tepesini hepimiz biliriz. Sit alanıydı orası. Önce Başbakan gitti kendisine villa yaptı. Etrafını duvarlarla örttü. Sen Başbakan olarak sit alanını korumazsan senin söylediğin sözler neye yarar.

Eğer Başbakan bunları düzeltecekse. İstanbul'da tarihe saygının gereği olarak, doğaya saygının gereği olarak atacağın her adımı destekleyeceğiz.

İSTANBUL NASIL YAĞMALANDI?

İstanbul nasıl yağmalandı? 2009-2013 yılları arasında İmar komisyonuna gelen dosya sayısı 9957... Gündem sayısı 11229... Mevcut planlarda değişiklik yapmak için geliyorlar. şimdi Başbakn'a çağrı yapıyorum. İstanbul'u kent haline getirmek istiyorsan bu dosyaların tamamını geri çekelim.

Sultan Ahmet Camii'sine yapılan olumsuz davranışı yeniden düzeltelim. Caminin minareleri tüm görkemiyle ortaya çıksın.

İstanbul'da rant dolayısıyla yandaşlara sağlanan imkan 100 milyar dolar. Gerçek tabloyu ortaya çıkarmak için kimlere avantaj sağladı TBMM'ye biz bir araştırma önergesi vereceğiz. Siz de destek verin bu rantı kimler sağlamış araştıralım.

Ayamama deresi. 35 yurttaşımızın hayatını yitirdiği dere. Ne söyledi sayın Erdoğan, Dere intikamını alır dedi. Etrafındaki binaları yıkacağız dedi. Sayın Erdoğan, Ayamama deresi etrafında usulsüz dediğin binalardan birini yıktın mı? Hiç birini yıkmadı yeni binalar yaptı.

BİR DEPREM OLURSA NE OLACAK?

1999'da Marmara depremini yaşadık. 10 binlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Rahmetli Ecevit Başbakan'dı 400 büyük arsayı tahsis etti. Çadırkentlerin kurulacağı kentlerdi oralar. Bu 400 büyük arsadan kaçı elinizde kaldı Sayın Erdoğan?

O BAKANI GÖREVDEN ALACAK MISIN?

Yağmaya bir örnek vermek isterim. Meşhur bir müteahhitimiz var. Bakırköy'de bir arazisi var. İnşaat alanı 64 bin metrekare. Ama diyor ki bu bana yetmez. 190 bin metrekareye çıkarmak istiyorum diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi oy birliğiyle, 'Bu kadar olmaz' deyip reddediyor. Aynı vatandaş, Ankara'ya geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geliyor. Buradan onay alıyor. Bu alan 190 bin metrekareye çıkarılıyor.

Sayın Erdoğan yeşil diyorsun, yüksek bina yapmayın diyorsun, tarihe saygılı olun diyorsun. Bu izni veren kişi senin bakanın. bu izin senden izin alınmaksızın verilmez. Şimdi sana soruyorum. Sen bu bakanı İstanbul'u sevdiğin için görevden alacak mısın?

Esenyurtta Belediye Başkanı kalkıyor kendi kendine plan yapıyor. O da elinin tersiyle Büyükşehiri itiyor. Yasalara aykırı inşaat ruhsatı veriyor.

Yeşil alan bırakmadılar İstanbul'da. Ya ağaç olsun bari. Türkiye'nin en büyük parkının temelini İzmir'de attık. Vatandaş gidip parkta otursun diye. Çocuklar parkta oyun oynasın diye. Kentlik bu demektir. Apartman dairesinin içine sok. Sonra ben şehirliyim.

KEFENİN CEBİ OLSA PARA DOLDURUP GÖTÜRECEKLER

Yeşili olmayan bir kent olabilir mi? Kentli olmak kent kültürüne sahip olmak demektir. Siz bunların tamamını atıp herşeye para ile bakıyorsunuz. Kefenin cebi olsa oraya para doldurup götürecekler.

Herşeyi sattılar. Kimde para var? 2B arazisi sahibi olanlarda para var. Yine söylüyoruz. Kullandığınız bu araziler ananızın ak sütü gibi sizin helalinizdir. Bu arazileri kimse sizin elinizden alamaz. Aldıklarını anda orada bir CHP'li göreceksiniz.

Sayın Erdoğan Beykoz Belediye başkanlığı'nın internet sitesine bir girsin baksın. 2B arazisi olanların geliri bin TL. Sen bu aileden parayı nasıl alacaksın?


HATİCE TEYZEYİ KÜRSÜDEN İNDİREMEDİLER

CHP grup toplantısı öncesi 2B mağduru olduğunu söyleyen Hatice Köse kürsüye çıkarak hükümeti eleştirdi. Ancak kürsüden inmek istemedi. Köse'nin o anları Kılıçdaroğlu'nu bile gülümsetti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

hati̇ceteyze.jpg