BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Destici kan mı istiyor?

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, çözüm süreciyle birlikte kamuoyunda oluşan tepkilere değindi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''(Kan mı istiyorsun?) diyorlar. Vallaha biz bu toprakları emlak ofisinden satın almadık, kanla aldık. Verilecekse de kanla veririz. Başka yolla hiç kimse bu ülkenin bir karış toprağını koparamaz'' dedi. 

Destici, partisinin Kepez İlçe Teşkilatının açılışını yaptı. Ardından Aksu ilçesindeki bir restoranda partililerle bir araya gelen Destici, burada basın mensuplarının ''çözüm süreci'' ile ilgili sorularını yanıtladı. Destici, BBP olarak, Abdullah Öcalan ile Türkiye'nin masaya oturacağını ve PKK ile mücadele sürecinin bu noktaya geleceğini 1999-2000 yıllarında söylediklerini belirtti.

''Türkiye'de terörün sona ermesini isteyen siyasi hareketin başındayız'' diyen Destici, terörü yok edecek her adımı destekleyeceklerini ancak öngörülerinin, bu sürecin terörü bitireceğini göstermediğini söyledi. Terörün daha da güç kazanacağını savunan Destici, PKK'nın siyasallaşırken meşrulaşacağını iddia etti.

Çözüm sürecinde PKK ya da temsilcilerinin muhatap alınmaması gerektiğini vurgulayan Destici, milletvekillerinden oluşturulacak heyetle sürecin yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

Sınır dışına çıkan terör örgütü üyelerinin, Suriye ya da Kerkük'de yeni bir yapılanma içine girebileceğini söyleyen Destici, ayrıca PKK'nın kullandığı 10 binin üzerindeki mağaradan da sadece 3 bininin tespit edilebildiğini vurguladı.

Destici, şöyle konuştu:

''Kaçırılan kardeşlerimiz, Kandil'de tutuluyorlar diye biliyorduk. Meğerse Hakkari'nin hemen çıkışında, PKK'nın hapishanesinde tutuluyorlarmış. Siz 30 yılda orayı bile tespit edememişsiniz. Burnunuzun dibine hapishane kurmuş, savcısı var, hakimi var, yargılama yapıyor, kaçırdığı memurumuzu, polisimizi, askerimizi orada tutuyor. 5 kilometre ötesinde de teslim ediyorlar, daha bunları tespit edememişsiniz.''

-''PKK düşmanımız, Kürtler kardeşimiz''-

BBP lideri Destici, çözüm süreci konusunda halka net açıklama yapılması gerektiğini belirtti. Çözüm sürecini istemeyenlerin,  ''Barış istemiyor musunuz? Kan dökülmesini mi istiyorsunuz?'' dendiğini anlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz başka siyasi partilere benzemeyiz. Doğru neyse onun yanında dururuz. Terörü bitirecek bir adım gördüğümüzde samimi bir şekilde onun yanında dururuz. Ortada bir Türk-Kürt savaşı yok, Türklerle Kürtler birbirlerini kesiyor değil. Dolayısıyla barış sağlanacak diye birşey yok. PKK ayrıdır, PKK bizim düşmanımızdır. Kürtler ise bizim kardeşimizdir. PKK ile Kürtleri net şekilde ayırmak lazım. Ey gafil, öyle bir şey yok. PKK diye terör örgütü var, herkesin buna karşı mücadele etmesi gerekiyor. (Kan mı istiyorsun?) diyorlar. Vallaha biz bu toprakları emlak ofisinden satın almadık, kanla aldık. Verilecekse de kanla veririz. Başka yolla hiç kimse bu ülkenin bir karış toprağını koparamaz.''

Destici, sürecin sonunda Öcalan'a özgürlük verilip verilmeyeceğinin, genel af ile terör örgütü üyelerinin serbest kalıp kalmayacağının, özerk bir bölge oluşturulup oluşturulmayacağının net olarak açıklanması gerektiğini vurguladı.

Bir gazetecinin, ''Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise Destici, ''CHP ile AK Parti kılık kıyafet yönetmeliğinde anlaşamıyorlar, bunda nasıl anlaşacaklar'' dedi. 

AK Parti'nin anayasa çalışmasını başkanlık sistemi için yaptığını öne süren Destici, ''Eğer sırf başkanlık için anayasa çalışmasını yaparlarsa hem Türkiye'ye hem bu halka hem de kendilerine yazık etmiş olurlar. Kurulan tuzağın farkına varmaları gerekiyor'' diye konuştu.