BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın senaryosu dünyayı korkuttu

Başbakan Erdoğan, Beşşar Esad yönetiminin sivil halka yönelik kimsayasal silah kullanabileceğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan, Beşşar Esad'ın Suriye'de sivil halka yönelik kitle imha silahlarını kullanabileceğini söyledi. Esad'ın bir mülakatta bunu ağzından kaçırdığını ifade eden Erdoğan, bölge için en büyük senaryonun ise nükleer programından vazgeçmeyen İran'a İsrail'in saldırması olduğunu söyledi. 

Başbakan Erdoğan CNN'in ünlü muhabiri Christiane Amanpour'un sorularını çevapladı. Suriye'deki gelişmelerle ilgili ABD'nin tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, beklentinin yüksek olduğunu ancak Amerikan yönetiminin bu beklentilere cevap veremediğini kaydetti. ABD'nin Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak Esad yönetimine karşı olduğunu açıklamasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek Erdoğan, rejime karşı olmalarını açıklamalarına müteşekkiriz yorumunda bulundu.

"ESAD KİMYASAL SİLAH KULLANABİLİR"

Obama'nın, Suriye'de kitle imha silahlarını kullanılma olasılığının, kırmızı çizgileri olduğuna yönelik sözlerini de değerlendiren Erdoğan, bu tehtidin sadece Türkiye'ye değil tüm bölge ülkelerini ilgilendirdiğini söyledi. Rejimin bu yöndeki en ufak bir adamının bile dünyanın tavrını bu konuda değiştirebileceğini anlatan Erdoğan, kendisinin de en büyük endişesinin bu silahlar olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin elindeki istihbarat raporlarının kimyasal silahların teröristlerin değil rejimin elinde olduğunu teyit ettiğini ifade eden Erdoğan, bu silahların Beşşar Esad tarafından kullanılabileceğini anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:

"Elimize ulaşan istihbarata göre, kimsayasal silahlar hala rejimin kontrolünde. Ama bu silahların Suriye halkına karşı kullanılıp kullanılmayacağı konusunu soracak olursanız, bugüne kadar tanık olduklarımıza bakılırsa evet cevabını verebiliriz. Bunlar Suriye halkına karşı kullanılabilir. Beşşar Esad bunu ağzından kaçırdı. "

ERDOĞAN'A GÖRE EN BÜYÜK FELAKET SENARYOSU 

İran-İsrail gerilimiyle ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, İsrail'in nükleer programından caymayan İran'a saldırmayacağını söyledi. Erdoğan, bölge için felaket senaryosunun bu tür saldırılar olacağını söyleyer hem İran hem de İsrail yönetimlerini uyardı.