BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın saati kaç para?

CHP Lideri Baykal'dan yeni polemik. Şimdi de saat polemiği başladı...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitingindeki konuşmasında “Baykal, inanın Başbakan olmak istemez. Niye biliyor musunuz? Öyle yorgunluğa falan gelmez, telaşa gelemez. Ehlikeyiftir...” sözleriyle başlattığı “ehlikeyif” tartışması, saat polemiğine dönüştü.
Baykal, önceki gün atv’de, “ehlikeyif” eleştirisine, Erdoğan’ın kullandığı saatin marka ve fiyatını gündeme getirerek yanıt verdi. Erdoğan’ın 60 bin dolarlık saat taktığını belirten Baykal, “Benim kolumdaki saatin fiyatı 700 YTL. Başbakan’ınki 60 bin dolar. Şimdi hangimiz ehlikeyif oluyoruz?” dedi.

8 yıllık saat takıyorum

Baykal, kendisinin iki saati olduğunu belirterek, “Başbakan’ın kolundaki saat 60 bin dolar. Benim kolumdaki saat 700 YTL. Markası Longines. Zannedersem 600 İsviçre frangına alınmıştı. Saati alan da aile bireylerimden biri. Bana hediye olarak almıştı. 10 yıldır kolumda. Ne lüks ne de havalı bir saat. Fiyatı da binlerce dolar değil. Bir saatim daha var. O da çok eski. Markası Rowenta. Hani ütü markası var ya. Onu da yıllar önce bir iş gezisinden gelirken uçakta almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 bin liraya. Ne ehlikeyifliğimi gördüyse. Benim kolumdaki saatin fiyatı 700 YTL. Başbakan’ınki 60 bin dolar. Şimdi hangimiz ehlikeyif oluyoruz? Ben mi o mu? Bana ehlikeyif diyene baksanıza.”

Başbakan’ın saat merakı

CHP liderinin gündeme getirdiği Franck Muller marka saat Başbakan Erdoğan’ın kullandığı saatlerinden biri. Erdoğan, dünyanın en pahalı saatlerinden olan el yapımı, İsviçre markası Franck Muller’in “Cintree Curvex Chronograph” modelini kullanıyor. Bu modelin fiyatının 18-20 bin dolar olduğu belirtiliyor. Saatin en önemli özelliklerinden biri, kristal cam kullanılması.
Erdoğan zaman zaman bu saatini partisinin MYK üyelerinin 52. yaşgününde hediye ettiği bir diğer ünlü İsviçre markası olan Ulysse Nardin marka kol saati ile değiştiriyor. Bu saatin değerinin de 8 milyar lira civarında olduğu ifade ediliyor.

Ağar’ın saati Kral’ın hediyesi

DP lideri Mehmet Ağar, Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde Ürdün Kralı’nın hediye ettiği ve içinde Kraliyet armasının da yer aldığı Rolex marka saat kullanıyor.

Kaynak: Vatan