BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın referandum sloganı

Erdoğan'ı referandum heyecanı sardı. Kampanya için böyle bir başlık attı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, referandum sürecinin 21 Ekim’de bitirilmiş olacağını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı referandumunda biz halkımızın büyük bir çoğunluğuyla şöyle bir başlık atıyoruz; ‘Bayramınız hayırlı olsun, oyunuz evet olsun’ diyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Altınpark Anfa Fuar alanında düzenlenen iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde spekülasyonlara fırsat vermemek için, “millete gitmek istediklerini” söyledi. Kararı, halkın vermesini istediklerini ifade eden Erdoğan, “Bu iş oyunlara gelmesin istiyoruz. Şimdi artık cumhurbaşkanlığı boşluğu yok” dedi.

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı referandumunda biz halkımızın büyük bir çoğunluğuyla şöyle bir başlık atıyoruz; ‘Bayramınız hayırlı olsun, oyunuz evet olsun’ diyorum. Mühürü evete vuracak ve işi bitireceksiniz” diye konuştu.

Türkiye’nin 2002 yılından bu yana her alanda büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşadığını anlatan Erdoğan, aynı kararlılıkla demokratik ve ekonomik değişmeye devam edildiğini söyledi. Erdoğan, “Biz de aynı heyecanla ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz” dedi.

Türkiye’nin, kalkınmasını ve yaşam standardının yükseltmesini sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, ülkenin içine düştüğü ağır kriz şartlarından, bu aydınlık günlere ulaşılmasının kolay olmadığını kaydetti. En büyük desteği milletin verdiğini belirten Erdoğan, milletten aldıkları güçle bu sene sonuna kadar kişi başına düşen milli gelirin 6 bin 500-7 bin dolar arasında gerçekleşmesini sağlayacaklarını söyledi.

AK Parti iktidarının seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirdiğini, milleti hayal kırıklığına uğratmadığını ifade eden Erdoğan, “Milletimize, vatanımıza sevdalıyız. Ümitleri boşa çıkarmayacağız. Meydanlarda başka, kapalı kapılar ardında başka konuşmak bizim anlayışımıza uymaz. Meydanlarda ne dediysek gerçekleştirdik” diye konuştu.

“MİLLETİN KARŞISINA ALNI AK, BAŞI DİK ÇIKIYORUZ”

Aldıkları oyların hakkını vereceklerini ifade eden Erdoğan, “Veriyoruz da. Biz bugüne kadar bu şuur ve anlayışla hareket ettik. AK Parti olarak geçmişte milletimize ne hedef gösterdiysek onu gerçekleştirdik. Milletimizin karşısına alnı ak, başı dik çıkıyoruz” dedi.

“ARI KOVANINA ÇOMAK SOKULDU DA ONUN İÇİN”

“Bunlar kolay olmuyor. AK Parti iktidarı her alanda rekorlara imza atıyor” diye konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, “yaşamaktan gurur duyulacak, daha demokratik, daha adil hale getirildiğini” söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bazı zümreler bundan rahatsızlık duyuyor. Türkiye’nin yeni gerginlik ve çatışma alanlarına ihtiyacı yoktur. Halkın arasındasınız, böyle bir sıkıntı var mı? Ama maalesef arı kovanına çomak sokuldu da onun için... Halkımız bu tür sanal gündemlerin çok uzağındadır. Ramazan’da yardımlaşma içinde olunmasını bile hazmedemiyorlar. Bu yardımlaşmaları AK Parti davasına gönül vermiş hayırseverler dağıtıyor. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Yapılanlar millet olmanın gereğidir.”

Türk milletinin farklı bir medeniyet olduğunu ifade eden Erdoğan, “Medeniyetimizde bir tas çorbayı birbiriyle paylaşan insanlar var. Biz bu medeniyetten geliyoruz. Bu, kavgacı düşünceleri ötelemeyi getirir” dedi.

Türkiye’nin yarınlarının çok aydınlık, müreffeh ve mutlu olacağını kaydeden Erdoğan, “Bize düşen birlik ve beraberliğimizi bozmadan toplumsal huzuru koruyarak çalışmaya devam etmek ve hoşgörüyü aramızda artırmaktır” diye konuştu.

Ramazan ayında belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin yardımlara yönelik sosyal çalışmaları bırakmamasını isteyen Erdoğan, “Muhtaç kişi kalmayana kadar kapı kapı dolaşmalıyız. Milletimizle yeni diyalog köprüleri kurmak için Ramazan ayı büyük bir fırsattır” dedi.

Siyasetin, doğruya güç vermek ve hayırlı işlere destekte bulunmak olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bizim siyasetimizin farkı, insana hizmeti esas alması, kısır çekişmeler yerine, hizmeti esas almasıdır. Yolumuza devam talimatını milletimiz sandıkta ortaya koymuştur” diye konuştu.