BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın Kanal 7 sevgisi

TBMM, RTÜK için olağanüstü toplanıyor. RTÜK'e seçilecek üyeler bugün belli olacak. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus var. Adayların Kanal 7'den olmaları...

Abone ol Meclis şok bir kararla olağanüstü toplanıyor. Amaç RTÜK üyelerini seçmek. Fakat dikkat çeken bir nokta var. Bu hususu Mahmut Övür, isimli başlıklı yazısında aktarıyor. Başlıktan da anladığınız gibi, kafamızda soru işareti yaratan konu "Kanal 7 ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" arasındaki ilişki...

Yazı: Mahmut Övür
Kaynak:


Bugün Meclis RTÜK üyeleri için olağanüstü toplanıyor. AK Parti ve CHP RTÜK'e seçilecek üyelerini belirledi. Peki bu acele niye? İşin bu yanı klasik siyaset kokuyor. Öte yanı ise bir başka siyasi tavra ışık tutuyor. Çünkü seçilmesi istenenler arasında ilginç isimler var.
İşte dikkat çeken üç isim; Zahit Akman, Ferman Karaçam ve Davut Dursun... Ortak noktalarına gelince, üçü de Kanal 7'li...
Aslında yazımızın nedeni de onlar değil bizzat Kanal 7. Şu son üç yılda Kanal 7'ye dokunanın şansı açılıyor. Adeta 'sihirli kutu' Özellikle hükümet katında ciddi bir etkinliğe sahip.
En son örneği Akif Beki oldu. Kanal 7'nin bu genç sunucusu şimdi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın basın sözcüsü...
Sadece o mu? Aslında Kanal 7'den hükümet katına ilk çıkanların başında Prof. Dr. Nabi Avcı ve Özkul Eren geliyor. Kanal 7'nin kuruluş döneminde danışman olan Avcı ve Eren, şimdi Başbakan'ın danışmanları...
Sonra Ahmet Tezcan yuvadan uçtu. Kanal 7'de 'Dördüncü Kuvvet Medya' programını sunuyordu. O da Başbakan'ın basın danışmanı.
Bu çıkışın bir başka versiyonu da basında yaşandı. Kanal 7'nin ünlü anchorman'i Ahmet Hakan önce Sabah gazetesine, ardından Hürriyet'e transfer oldu.

Yeni isimler
Kanal 7 çalışanlarının 'önlenemez yükselişi' bu kadarla sınırlı değil. Hükümetin bu 'Kanal 7 sevgisi'ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynen sürdürdü. Son örnek Ahmet Faruk Yanardağ. Bir dönem Kanal 7 Yurt Haberler Müdürlüğü yaptı. Sonra THY'de Halkla İlişkiler Müdürü oldu. Birkaç gün önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi basın danışmanlığına getirildi.
Gelelim RTÜK seçimlerine... Bugün Meclis'te oylanacak adaylar arasında yer alan Zahit Akman, Selman Kanayan ve Davut Dursun da Kanal 7'li. Davut Dursun, Ayşe Önal'la birlikte bir dönem 'Mayın Tarlası' programını sundu. Ferman Karaçam ise halen Kanal 7 radyo yöneticisi.

En etkili Akman
Bu isimler arasında kuşkusuz en etkili ve temsil gücü olan Zahit Akman. Ankara Temsilcisi Akman, önce hafta sonu haberlerini sundu. Ardından kanalın Washington Temsilcisi oldu. Şimdi Kanal 7 Televizyonu'nun Yönetim Kurulu üyesi. Ama bir özelliği daha var:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde eğitim hizmetleri veren İSMEK'i yönetmek. İSMEK ihalesi geçen yıl yaklaşık 12 trilyona, ihale kanununun 21b maddesinde yer alan 'öngörülemeyen olaylar' gerekçesiyle Zahit Akman'ın başında olduğu şirkete verilmişti. Bu yıl da söz konusu ihaleyi yine aynı şirket aldı.
Manzara bu. Kimsenin işine yönelik sözümüz yok. Ama Kanal 7'lilerin 'önlenemez yükselişi'ndeki sırrı siz de merak etmiyor musunuz?